Feniş İflasını açıkladı

Feniş İflasını açıkladı

 Türkiye’nin en önemli alüminyum üretim firmalarından biri olan FEN-İŞ’in önceki akşam saatlerinde iflas ettiğini açıkladı. İflasın ardından...

 

Türkiye’nin en önemli alüminyum üretim firmalarından biri olan FEN-İŞ’in önceki akşam saatlerinde iflas ettiğini açıkladı. İflasın ardından fabrika çalışan işçiler fabrikaya gelerek fabrikadaki örgütlü olan sendika yetkilileri ile bir toplantı yaptılar. 

Gebze’nin yanı sıra Türkiye’nin en büyük alüminyum üretim firmalarından biri olan FEN- İŞ yetkilileri akşam saatlerinde iflas ettiklerini açıklayınca Sendika yetkilileri ve işçiler fabrikaya akın etti.

İflas kararının açıklanmasının ardından Çelik İş Sendikası yetkilileri yaklaşık 250 işçi ve firma yetkilileri fabrikanın yemekhanesinde bir araya geldi. Yapılan toplantıda  Çelik- İş sendikası yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada mahkeme kararına göre firmanın iflas ettiğini söylediler. FEN İŞ firması yetkilileri ise henüz daha iflas kararını net şekilde vermezken pazartesi günü iflasını ya da satışını açıklayacak. 300 kişinin çalıştığı firmada ise işçilerin durumlarının ne olacağını merakla beklemekteler. Firmanın iflas ettiği haberini duyan işçiler fabrika önüne akın ederken sendikadan ve firma yetkililerinden net bir açıklama yapmasını istiyorlar. İşçilere yapılan ilk açıklamada tüm işçilere haklarının verileceği söylenmesine karşın net bir açıklamanın yapılmayışı nedeniyle işçiler hem sendikaya hem de firma yetkililerine tepki gösterdi.Tansiyonun zaman zaman yükseldiği fabrika önünde işçiler aldıkları ortak kararla 20’ şer kişilik gruplarla pazartesi kadar fabrikada nöbet tutacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.