Feda olsun sana !

Feda olsun sana !

 

İktidarda, Adalet ve Kalkanıma Partisi var, hem de 3 Kasım 2002’den beri. Yani, ülkedeki tüm yasal düzenlemeler, denetimler ve yaptırımlar konusundaki erki elinde tutan AKP.

Ama, ortaya çıkan tablo, AKP’nin ‘’işçi düşmanı’’ olduğunu gösteriyor…

Sanki bir güç, AKP’ye ve onun uzun süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Faruk Çelik’e, ‘’işçileri yaşamı feda olsun sana’’ diyor.

Öyle ya, Faruk Çelik'in bakanlık yaptığı dönemde, en az 9 bin 581 işçi iş cinayetleri sonucu yaşamlarını yitirdi. Türkiye'yi Avrupa'da birinci dünyada ise üçüncü sıraya taşıyan bu korkunç rakamlara rağmen Çelik, 7 yıldır bakanlık koltuğunda. 301 işçinin katledildiği Soma başta olmak üzere binlerce ölümlü iş cinayetine rağmen Çelik, görevini sürdürüyor.

İşte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, Çelik'in göreve geldiği 2007'den bu yana yaşanan işçi cinayetleri:

2007 - 1043 işçi

2008 - 865 işçi

2009 - 1171 işçi 

2010 - 1444 işçi 

2011 - 1563 işçi

2012 - 878 işçi 

2013 - 1203 işçi

2014'ün ilk 9 ayı - 1414 işçi

Ne diyeceğiz şimdi, biz de çıkıp ‘’Ne yapalım, bu işin fıtratında var’’mı diyelim ?

Sesimizi çıkartmadan yeni ölümler yaşanmasını mı bekleyelim ?

‘’Güçleri bu kadar, daha iyisini yapan varsa gelsin’’ diye aklama operasyonlarına kilometre taşı mı olalım ?

Hayır elbette ki bunlar yapmayacağız. Sorumluları biliyoruz ve onların vakit geçirmeden o görevlerden uzaklaşması, istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Tabi ki, tek başına istifaları yetmez…

Sorumlular yargı önüne çıkartılıp gerekli cezalara çarptırılmalıdır…

Torba yasa düzenlemeleriyle köleliğe mahkum edilen maden işçisinin yaşam güvenliğini sağlayacak yasal düzenlemeler derhal yapılmalıdır.

Bu düzenlemeleri yapmamakta ısrar eden ayak direten milletvekili de olsa, ‘’cinayet’’ suçuyla yargı önüne çıkartılıp hesap vermelidir.

Öyle ya,

1999'da Fazilet Partisi'nden,

2002, 2007 ve 2011 seçimlerinden AKP'den vekillik koltuğuna oturan, 2007’den bu yana da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Çelik, hala pişkin bir biçimde açıklamalar yapıyor, sorumluluk konusunda topu taca atacak değerlendirmeler yapıyorsa, elbette yargılanmalıdır.

Bu iş cinayetlerinin yaşandığı maden ocaklarının işleticisi konusunda taşeronların ‘’taammüden adam öldürme’’ suçuyla yargılanması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor.

Adaletin elini kolunu bağlayan, yandaşlaştıran AKP, ne zaman insanlığa karşı suç işlemekten vazgeçip, önce insan dedirtecek yasal düzenlemeleri yapacak acaba ?

Hep bir ağızdan ‘’FEDA OLSUN SANA’’ demeye devam mı edeceğiz ?

Yoksa, ‘’devlet hesabını sormalıdır’’ diyen gerçek sorumlulardan hesap sorulması için mücadeleye devam mı ?

 

Karar bizlerin…

Bu yazı toplam 94 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi