Fatih’te yangın çıkmamış kablodan koku gelmiş

Fatih’te yangın çıkmamış kablodan koku gelmiş

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde üç önemli iddiaya ilişkin bilgilendirmede bulunuldu. Bir süre önce yangın çıktığı da konuşulan hastanede o gün kablodan koku gelince önlem alınmış. Yangın çıkmamış.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne dair üç önemli iddiaya ilişkin yanıt geldi. İlk iddia; hastanenin kısa süre içinde birinci ve üçüncü katlarında “yangın çıktığı”, bu esnada yangın alarmı ve diğer sistemlerin çalışmadığı, bunun da hastane binasının yapımından sonra tam olarak teslim alınamadığına dair oldu. Hastane yetkilileri bu iddiaya dair, “Geçtiğimiz günlerde bir kablodan koku gelmesi üzerine, kablo kokusunun geldiği kattaki hastalar güvenlik amacıyla bulunduğu yerden geçici süreyle başka yere alındı. Herhangi bir yangın vakası yaşanmadı. Yangın güvenliği sistemi, yangın çıkmadığı için çalışmadı. Vaka, kablodan koku gelmesinden ibarettir” yanıtını verdi. Hastane binasının tam olarak teslim alınmadığına dairse, teknik ve üst düzey bir konu olduğu için yanıt verilemedi.

DOLAPLAR DİDİK DİDİK ARANDI

Hastane çalışanlarının kişisel eşyalarının bulunduğu dolapların arandığı, özellikle elektrikli çay ve kahve makinelerinin toplandığı iddiası ise kısmen doğrulanırken uygulama savunuldu. Her kurumun kendi içinde güvenlik gerekçesiyle bu tür uygulamalarda bulunabileceği belirtildi. İhbar ve şikâyet sahipleri ise çay ve kahve tüketiminin en doğal hak olduğunu, aramanın ise özel güvenlikçiler tarafından yapılamayacağını savunuyor.

MİKRODALGA FIRIN İDDİASI YALANLANDI

Hastanenin hemen her birimine mikrodalga fırın alındığına dair iddia ise tamamen yalanlandı. Böyle bir alımda bulunulmadığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.