EYT Gebze Kotan başkanlığında kuruldu

EYT Gebze Kotan başkanlığında kuruldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, Gebze’de Özgür Kotan başkanlığında kuruldu. Dernek sosyal güvenlik sisteminde oluşan tüm mağduriyetlerin giderilmesi için mücadele edecek.

Olağanüstü genel kurulda federasyonlaşma kararı alan EYTSYDD, Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Derneğin genel merkez dışındaki ilk örgütlenmesi, Gebze’de kuruldu. Engin Dengiz başkanlığındaki EYT Gebze yönetimi Özgür Kotan (Başkan yardımcısı), Selçuk Süzen (Genel sekreter), Nuh Erdoğan Erdoğan (Sayman) ve Gürcan Yüceak’tan (Basın danışmanı) oluştu. Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Derneğimiz  üyelerimizle birlikte mücadelemize yılmadan yorulmadan, bıkmadan, usanmadan ve kararlılıkla sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Birlikte başaracağız birlikte kazanacağız.

TÜM MAĞDURİYETLERLE MÜCADELE 
 
Tüzüğümüz ABO, kıdem tazminatı, staj mağdurları gibi sosyal güvenlik sisteminde oluşan bütün mağduriyetlerle mücadele etme alanını kapsıyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hukuksal ve psikolojik destek vermeyi amaçlıyor. Alt komisyonlar kurularak işsiz, çalışamayan zor durumda olan arkadaşlarımız için projeler geliştirmek gibi hedeflerimiz ve çalışmalarımız olacaktır.
"Prim gününü doldurduğu halde yaş beklemek zorunda kalan milyonlarca insan var. Bu ciddi bir mağduriyet, Çok basit bir yasal düzenlemeyle derhal çözülebilir ve çözülmesi gereken bir durumdur.

VİCDANLARDA KAZANILDI

Hükümet, EYT sorunu karşısında kör ve sağır bir yaklaşım içinde. EYT mücadelesi eninde sonunda kazanılacaktır. Hatta kazanılmış da bir mücadeledir. Çünkü bütün Türkiye'nin vicdanında kazanılmış bir mücadeledir.

YÜK DEĞİL HAKTIR 
 

EYT'nin maliyet tartışması haline getirilmesi kabul edilemez. Emeklilik bir maliyet, yük değil, bir haktır. Bu ülkede yaşayan herkes için. Devletin de temel sorumluluğu ve görevidir.
Biz bu vatanın öz evlatları mağduriyetimizi haykırırken, ilgisiz kalınmayacağına inancımız tamdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.