‘Esnafın ve sanatkârın büyümesi için varız’

‘Esnafın ve sanatkârın büyümesi için varız’

 Gebze Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni seçilen Başkanı Nejat Kar basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde kooperatif olarak...

 

Gebze Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni seçilen Başkanı Nejat Kar basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde kooperatif olarak yapacakları projelerden söz etti. Nejat Kar, Gebze Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak her zaman esnafın yanlarında olduklarını söyledi.

4 EYLÜL’DE YENİ YERE TAŞINIYORUZ

Gebze Club Atabay Otel’de önceki akşam düzenlenen iftar yemeğine Gebze Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nejat Kar, 2.Başkan Hüseyin Dalkılıç Yönetim kurulu üyesi Mehmet Kurtoğlu ve kooperatif çalışanları katıldı. 4 Eylül’de Gebze Adliye Caddesi TMMOB’ binasının olduğu yere taşınacaklarını belirten Gebze Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nejat Kar, “Yeni yerimize taşındığımız zaman bütün esnaflara konusunda uzman kişilerle birlikte eğitimler vereceğiz” dedi.

5 YIL SÜREYLE 60 BİN TL KREDİ

Ticaret odasına üye olmayan esnaf ve sanatkârlara kredi verdiklerini ifade eden Nejat Kar, “Bir yılını doldurmuş tüm esnaflarımıza 60 bin TL’ye kadar kredi veriyoruz. Verdiğimiz bu krediyi 5 yıl ödemeli ve faiz olarak bankaların aldığı faizin yarısı kadar faiz uyguluyoruz. Özelikle büyümek isteyen, yeni makine ve kiradaki dükkânını satın almak isteyen esnafa her türlü kolaylığı sağlayarak kredi veriyoruz. Gebze, Dilovası ve Çayırova’da bulunan ve kooperatifimize kayıtlı olan esnafların bankalar yerine bizden daha düşük faiz ve bürokratik işlemlere takılmadan kredi almalarını istiyoruz” dedi.

600 KOOPERATİF ÜYEMİZ VAR

Gebze Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak 600’ye yakın üyeleri olduğunu açıklayan Nejat Kar, “Yeni yerimize taşındıktan sonra esnafa kredi konusunda bilgi vereceğiz. 1 Eylül’den itibaren ise sigorta faaliyeti yapacağız. Kooperatif olarak sigorta işlemlerini daha uygun fiyata esnafa yapacağız. Kooperatif olarak en önemli özelliğimiz verdiğimiz kredinin devlet destekli olmasıdır. Kurum olarak bizler yarı devlet kurumu gibiyiz. Bu anlamda bizden kredi alacak olan esnafın kooperatifimize sonuna kadar güvenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

ESNAF KRİZ İÇERSİNDE

Gebze, Dilovası ve Çayırova’daki esnafın ve sanatkârın durumunun iyi olmadığını da belirten Kar, “2011 yılından beri yetkililer dile getirmemeleri rağmen gizli bir ekonomik kriz var. Bu ekonomik krizden dolayı esnafımız zor durumda. Kooperatifimizden kredi alan çoğu esnafımız bu gizli kriz yüzünden kredisini ödeyemiyor. Esnafa yaptığımız bu kadar kolaylığa rağmen ekonomik krizden dolayı çoğu esnafımız ne yazık ki icralık durumda. Kurum olarak bizim en büyük isteğimiz esnafa en uygun şekilde kredi verip ayakta kalmalarını veya işlerini büyütmelerini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.