“Eski yerimizi istiyoruz”

“Eski yerimizi istiyoruz”

 Gebze-Harem hattında yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, adeta dert küpü. Bugün kendilerini ziyarete gelen CHP Kocaeli milletvekili Mehmet...

 

Gebze-Harem hattında yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, adeta dert küpü. Bugün kendilerini ziyarete gelen CHP Kocaeli milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’a sorunlarını anlatan minibüsçüler, yeni taşındıkları yerin son derece kullanışsız olduğunu belirterek İnönü Mahallesi’ndeki eski yerlerine geri dönmek istediklerini söylediler.

 

UKOME tarafından fiyat tarifelerini değiştirmeye zorlandıklarını belirten minibüsçü esnafı,

şehir içinde 1,50 TL uyguladıkları fiyatı 1,90 liraya çekmek zorunda bırakıldıklarını dile getirdiler.

Minibüsçüler,  “İndi-bindi ücreti olarak Gebze’deki vatandaşlardan 1,90 lira İstanbul sınırından itibaren ise 1,50 alıyoruz. Bu Gebze halkına haksızlık değil mi? Biz 1,50 olan tarifeyi uygulamak istedik ancak UKOME bize 1,90 liradan dayattı. Çünkü halk otobüsleri 2 lira ücret alıyor” diye konuştular.

 

YOLCU SAYISI YARIYA DÜŞTÜ

 

Yaklaşık 60 yıldır Gebze-Harem hattında yolcu taşımacılığı yapıldığını söyleyen minibüsçüler, “Eskiden buralar bomboşken bu bölgenin kahrını çektik şimdi ise doldu ancak bu kez de bizim yerimizi değiştiriyorlar.  Şehir içinde yolcu almamız bile yasaklandı. Zaten metro ve yeni otobüs seferleriyle taşıdığımız yolcu sayısı yarıya düştü. Yolcuyu 60 kilometre mesafeye 4 liraya taşıyoruz. Ancak devletin bazı uygulamaları bizi zor durumda bırakıyor. Devlet kendi ulaşım taşıtlarında ayakta yolcu taşırken, bizim taşımamızı yasaklıyor” diye konuştular.

 

YETKİLİLERLE GÖRÜŞME SÖZÜ

 

Yeni sigorta kanunu yüzünden trafik sigortalarının ve trafik ceza puanının yüksek oluşunun da kendilerini zora soktuğunu dile getiren minibüsçü esnafı devletin sorunlarına çözüm bulmasını beklediklerini anlattılar. Minibüsçü esnafının sorunlarını dinleyen ve not alan Milletvekili Kaplan, bu sorunlar hakkında ilgili mercilerle görüşerek bilgi alacağını ve çözüm yolu bulmaya yönelik çalışmalar yapacağını söyledi. İnönü Mahallesi Muhtarı Durmuş Karaboğa da Milletvekili Kaplan’a eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.