Erteleme yalnızca OSGB hizmetinde

Erteleme yalnızca OSGB hizmetinde

   6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan bazı yükümlükler ertelendi. Ancak bu erteleme sadece 6331 sayılı İş...

 

 

 

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan bazı yükümlükler ertelendi. Ancak bu erteleme sadece 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 6’ncı maddesi ile işverenlere getirilen iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirme yükümlülüğünü kapsıyor. Buna göre, işyerlerinde işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli görevlendirme yükümlülüğü; 50’den az çalışanı olan işyerlerinden tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1.1.2014 tarihinde, Kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için ise 1.7.2016 tarihinde, başlayacak.

50 ve üzeri işçi çalıştıran işyerleri için ise bu yükümlülük zaten 30 Aralık 2012 tarihinde başlamış olduğundan, bunlar açısından herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Aynı şekilde, risk analizi ve değerlendirmesi başta olmak üzere 6331 sayılı Kanunla getirilmiş olan diğer yükümlükler açısından da herhangi bir erteleme söz konusu değil, çünkü bu yükümlükler de 30 Aralık tarihinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.