Ersin Alok, GEDOSK’ta Konferans Verdi

Ersin Alok, GEDOSK’ta Konferans Verdi

    Türk dağcılığının duayen ismi, fotoğrafçı, belgesel yapımcısı  ve  yazar Ersin Alok, Gebze Dağcılık  ve Doğa...

 

 

 

 

Türk dağcılığının duayen ismi, fotoğrafçı, belgesel yapımcısı  ve  yazar Ersin Alok, Gebze Dağcılık  ve Doğa Sporları kulübü ve fotoğraf sanatı derneği  üyeleri  ile “Dağlar ve Sanat”  konferansında buluştu.

 

 

 

GEDOSK ve GEFSAD’ın misafiri olarak Gebze’ye gelen ve İlçe Spor Müdürlüğünün toplantı salonun da  verdiği konferans ile  izleyenlere çok keyifli dakikalar  yaşatan ünlü dağcı,  enerjisi ile herkesi  kendisine hayran bıraktı.

 

 Ersin Alok 60 yıldır dağlarda.

 

 1937 doğumlu olmasına karşın ‘’yaşam’’ dolu olan ve halen bir çok projeyi  gerçekleştirmek için koşuşturan Sayın Alok, bir dağcıda olması gereken titizlikle konferansın başlangıcından 45 dakika önce  salona gelerek son hazırlıklarını tamamladı. 1953 yılında Erciyes ve Aladağlar tırmanışları  ile dağcılığa başlayan Sayın Alok, daha sonra özellikle kaya resimleri konusunda kendisini ülkemizin ve dünyanın  önde gelen uzmanlarından biri haline dönüştüren çalışmalara imza attı.  Bu yolda , Türkiye ve dünyanın diğer bir çok ülkesinde  dağlara tırmanan Alok’un yayınlanmış pek çok eseri bulunmakta.  Alok; konferansına,  dağların oluşumu ve dünya üzerindeki ana dağ silsileleri hakkında bilgi vererek başladı.  Daha sonra ise  insan ve dağ ilişkisinin tarihsel geçmişi ve bu noktada,  geçmiş çağlardan bize önemli bilgiler aktaran kaya resimlerinden bahseden  Sayın Alok , anlatımını dünyanın dört bir yanında çektiği harikulade güzellikteki dağ ve kaya resmi fotoğraflarından oluşan bir gösteri ile pekiştirdi.  Konferansının son bölümünü ise  dağcılık anıları ve Türk dağcılığının dünü ve bugünü hakkındaki görüşlerine ayırdı.  Katılımcıların soruları ile zenginleşen konferans yaklaşık iki saat sürdü. Sahip olduğu dağcılık birikimi ve yaşam kültürü ile eşine az rastlanan bir kişilik olan Sayın Alok’un yaşamı ve anlattıkları dağcılığın yalnızca zirveye çıkıp inmekten ibaret olmadığını gösterir mahiyetteydi.

 

 

Dağcılık kulübü başkanı Hasan Boyacı; Kulübümüzde böylesine bir değeri misafir etmek ve birazcık da olsun tecrübe ve kültüründen faydalanmak bizleri çok mutlu etti dedi, ayrıca Umuyoruz ki ileriki tarihlerde de Sayın Alok misafirimiz olacak. Ayrıca, benzer nitelikteki isimleri misafir etme çabalarımız da sürecek, Hayatı böylesine dolu dolu  yaşayan bir ‘’dağcıdan’’ öğreneceğimiz  en önemli şey sanırız ;  bizleri meşgul eden önemsiz konuların ve tartışmaların peşinden gitmeden yeni projeler üretmek ve çok çalışmak olacaktır açıklamasını yaptı. Ersin Alok izleyenlerden tam not aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.