Erkekler eş bulamıyor YARDIMLARI KESELİM

Erkekler eş bulamıyor YARDIMLARI KESELİM

‘Sosyal yardımlarda kesinti’ mesajı veren Meclis Başkanı Yıldırım, gerekçe olarak kadınların maddi imkânlarının artması sonucu erkeklerin evlenememesini gösterdi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, kadınların daha fazla maddi imkâna sahip olmasının boşanmış erkeklerin evlenecek kadın bulamamalarına yol açtığını ifade ederek, “Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var” dedi.

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere memleketi Erzincan’a giden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi’nde düzenlenen, ‘2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü’ çalıştayında konuştu. Yıldırım, devletin verdiği sosyal yardımlara ilişkin açıklamasında partisinin hem ekonomik hem de politik karakterine ilişkin ipuçları verdi.

‘Evlenemiyoruz’

Ekonomik krizin yükünü halkın sırtına yıkmaya çalışan Saray hükümetiyle paralel çizgide konuşan Meclis Başkanı, Türkiye’de sosyal yardımların 2002’de 3.1 milyar, bugün ise 52 milyar lira olduğunu söyledi. Yıldırım, kriz koşullarında gelir seviyesi düşük yurttaşlara verilen yardımların kesilmesi yönündeki düşüncesini de, toplumsal yaşamda kadını ikincil plana koyan bir hikâye anlatarak açıkladı: “Önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var.”

Sezer’le anısını anlattı

Binali Yıldırım konuşmasında eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le olan anısından da bahsederek, “Devlette cezasız hiçbir iş olmaz, her hizmetin bir cezası vardır” mesajı verdi.

2006’dan itibaren kanunların tamamından özürlü, sakat ifadelerinin ayıklanıp tek engelli tanımı konulduğunu söyleyen Yıldırım, birçok mevzuatın buna göre düzenlendiğini belirtti. Yıldırım konuşmasında özel eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinin işlerini yapmaya kalkışması durumunda sadece istihdam edeceği personelin parasını karşılayamayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bir gün bir genel müdür yardımcısını görevden aldım. Cumhurbaşkanı da Sayın Ahmet Necdet Sezer, geri gönderdi, iade etti. Görevden alınması uygun değildir. Türkiye’de binlerce genel müdür yardımcısı var. Merak ettim biliyor mu, tanıyor mu acaba. Randevu aldım gittim, ‘Sayın Cumhurbaşkanım ben bu arkadaşı görevden aldım siz iade ettiniz. Tanıyor musunuz bu arkadaşı?’ dedim. ‘Yok’ dedi. ‘Peki niye böyle bir tasarrufta bulundunuz’ dedim. ‘Dosyasına baktırdım hiçbir şeyi yok’ dedi. Ben de işte tam onun için aldım. Adam hiçbir iş yapmamış ki bir şey olsun dosyada. Ömrü boyunca hiçbir sorumluluk almamış, hiçbir şeye imza atmamış, ne olacak dosyada. Tertemiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.