Ensar Öğüt atın çektiği traktöre bindi

Ensar Öğüt atın çektiği traktöre bindi

 CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, köylülerin sorunlarına...

 


CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, köylülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla atın çektiği traktöre bindi, ardından bir balya saman yaktı.
Bir süredir Kocaeli'nin tüm ilçelerini dolaşan CHP milletvekili Ensar Öğüt, İzmit'e bağlı Akmeşe Köyü'ne giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Ensar Öğüt burada hayvancılık yapan köylülerin ot ve saman sıkıntısı çektiğini ve fiyatların çok yüksek olduğunu, köylünün ayrıca traktörü için mazot alamaz hale geldiğini söyledi. Ögüt köy meydanında bir atın çektiği traktöre binip daha sonra da bir Balya samanı ateşe verdi.

'5 LİTRE SÜT, 1 LİTRE MAZOT'

 

Köylünün mazot alamaz hale geldiğini ve hacizlerle boğuştuğunu söylediklerini belirten  Ensar Öğüt şöyle konuştu:  "Köylülerle kahvede sohbet ettim. Bana mazot alamaz duruma geldiklerini ve hacizlerle boğuştuklarını söylediler. Köylülerden ÖTV ve KDV alıyorlar ama gemilerden almıyorlar. Köylüler süt satamıyorlar. Köylü 5 litre süt verecek ki karşılığında 1 litre mazot alsın. 1 bardak çay 1 TL, 1 litre süt 90 kuruş. Olacak gibi değil. Bunu protesto etmek amacıyla traktörüne mazot koyamayan vatandaşın traktörüne çıkıp, atla çektirerek protesto gösterisi yaptım. Ayrıca saman ve ot sıkıntısı da yaşanıyor. Onu da protesto etmek amacıyla saman yaktık. Benim derdim ve amacım Türkiye'nin nufusunun 3'te 1'ini oluşturan köylümüzün kalkınması ve gelişmesi için dikkat çekmeye çalıştık. Yetkililere sesleniyorum. Doğu, Güneydoğu ya da Trakya değil, Kocaeli'nin köylerine de baksınlar ve bu köylülerin kalkınmasıyla ilgili yetkliler buraya gelsin ve köylüleri dinlesin” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.