Engelli dernekleri federasyon kurdu

Engelli dernekleri federasyon kurdu

Kocaeli’nin çeşitli ilçelerinde ve bölgelerinde engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarındaki sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan engelli sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Kocaeli Engelli Dernekleri Federasyonunu kurdu.

Federasyonun Kurucu Başkanlığını; Kocaeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı, geçen dönem de Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanlığını yürütmüş olan Makine Mühendisi Mehmet Ata Doğan üstlendi.

KURUCULAR

Federasyonun Kurucu Dernekleri ve Başkanları şu isimlerden oluştu: Kocaeli Engelsiz yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ata Doğan, Kocaeli Engelsiz Gençlik SK Derneği Başkanı Bülent Cengizhan, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş, Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hatice Tiryaki, Kocaeli Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan V. Mehmet Yılmaz, Kocaeli Bizimbahçe Şizofren Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Kamer Doğan Yılmaz, Dilovası Engelliler Derneği Başkanı Abdulsamet Elden, Kocaeli Engelli Aileleri Derneği Başkanı Nilgün Albayrak, Kocaeli Spina Bfida Derneği Başkanı Özcan Nabi Ulusoy, Kocaeli Erişilebilirlik Derneği Başkanı Sinan Kilit.

AMACI

Federasyonun amacı da; derneklerce temsil edilen engelli gruplarının sosyal, ekonomik, kültürel, sportif, hukuki ve mesleki yönden topluma ve çalışma hayatına kazandırılması; engellilerin ortak çıkarlarının, hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, üye dernekler arasında işbirliği ve eşgüdümün sağlanması olarak belirlendi.

Federasyon; İzmit Kemalpaşa Mahallesi Gümrükçüler Caddesi Merkez Bankası karşısı Fazlıoğlu İşhanı Zemin Kat No: 13/A adresinde faaliyet gösterecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.