“Enflasyonda gerilime var”

“Enflasyonda gerilime var”

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede yılın ilk ayında enflasyonun beklentilere uygun gerçekleştiğini ifade ederek “Ocak ayında yüzde 32.93 olarak gerçekleşen üretici fi

Şubat ayından sonra, özellikle yılın ikinci yarısından itibaren çok daha hızlı düşüşler bekliyoruz.” dedi.  Zeytinoğlu tüketici fiyatlarında gıda enflasyonundaki yüksekliğe dikkat çekerek “Döviz kurlarındaki gerileme ile tüketici fiyatlarının da düzeldiğini görüyoruz. Ancak ocak ayında yüzde 30.97 ile TÜFE’nin çok üzerinde gerçekleşen gıda fiyatlarındaki artışı dikkat çekici buluyoruz. Kur tarafından herhangi bir anormallik olmaz ise önümüzdeki aylarda TÜFE tarafında da aşağı yönlü gidiş bekliyoruz.” dedi.

 

ÜFE-TÜFE MAKASININ HALA ÇOK YÜKSEK

 

ÜFE ve TÜFE makasının hala çok yüksek olduğunu belirten KSO Başkanı “Geçtiğimiz ekim ayından bu yana gerilemeye başlayan ve ocak ayında 12,58 puan olarak gerçekleşen ÜFE-TÜFE makasının hala çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu makasın kapanabilmesi için üretici üzerine binen yükü kar marjından fedakarlıkla sağlıyor ya da maalesef piyasadaki varlığını sonlandırıyor. Dolayısıyla enflasyonun talep artışından ziyade maliyet kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Çok hızlı yükselen enflasyonun düşmesi ne yazık ki zaman alıyor. Petrol fiyatlarının şu anki seviyesi yada daha da düşmesi maliyetlere etkisi olacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.