Enfeksiyon Kontrol Semineri Gerçekleştirildi

 Enfeksiyon Kontrol Semineri Gerçekleştirildi

Kocaeyi İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanlığı koordinasyonunda, Özel Diyaliz Merkezlerinde görev yapan Sağlık Personeli ve Yardımcı Personele yönelik olarak planlanan “Diyaliz Merkezleri Enfeksiyon Kontrolü Eğitimi” yapıldı.

2-346.jpg4-137.jpg

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü önemli konularda gerçekleştirdiği sempozyum ve seminer eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanlığı koordinasyonunda, Özel Diyaliz Merkezlerinde görev yapan Sağlık Personeli (Hemşire, ATT ve Diyaliz Teknikeri) ve Yardımcı Personele yönelik olarak planlanan “Diyaliz Merkezleri Enfeksiyon Kontrolü Eğitimi” 10 Mart Pazar günü Kocaeli Sivil Toplum Merkezinde yapıldı.

ÇOK SAYIDA SAĞLIK ÇALIŞANI KATILDI

Düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Sağlık Müdürlüğü çok sayıda diyaliz hemşiresi ile sağlık çalışanları katılım sağladı.

Eğitimde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı  Dr. Selcan Arslan Özel “Diyaliz Merkezlerinde Oluşabilecek Enfeksiyonlar ve Yönetimi”, Enfeksiyon hemşiresi Sevim Omay “Enfeksiyon Kontrolü” ve Çevre Mühendisi Mustafa Ürüt “Atık Yönetimi” konularında dinleyicilere önemli ve hayati bilgiler aktardı.

BİLGİ VE BİRİKİMİN ARTMASI AMAÇLANIYOR

Özel Diyaliz Merkezlerinde çalışan 110 personele Diyaliz Merkezlerinde genel olarak enfeksiyon kontrol tedbirleri açısından evrensel önlemlere uyulması, çalışan personelin yeterli bilgi birikimine ve deneyime ulaşması amaçlanan seminer sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.