“En iyi arkadaş kitaplardır”

“En iyi arkadaş kitaplardır”

 İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur ‘’ Kütüphane haftası’’ dolayısı İle Bir mesaj Yayımladı.Ülke kalkınmasının sürdürülebilirliğinin...

 

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur ‘’ Kütüphane haftası’’ dolayısı İle Bir mesaj Yayımladı.

Ülke kalkınmasının sürdürülebilirliğinin ve modern anlamda gelişimini tamamlayabilmesinin ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabileceğine dikkati çeken Acır, yetişmiş insan kaynaklarının çeşitlendirilmesinde ise eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracının şüphesiz kitaplar olduğunu vurguladı.

Acur, kütüphanelerin, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesi olduğunu işaret etti. Bilim, kültür, sanat, edebiyat, tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphanelerin, dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran en önemli yapılar olduğunu ve böylece bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerin muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Acur,  “Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.