En geç bir yılda  erken seçime gideriz

En geç bir yılda erken seçime gideriz

Demokrat Parti Genel Başkan Başdanışmanı Murat Aydoğdu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye’nin 6 ay veya 1 yılda erken seçime gideceğini öne sürdü.

2--demokrat-parti-3.jpg3--demokrat-parti-4.jpg4--demokrat-parti-5.jpg5--demokrat-parti-1.jpg6--mustafa-nazligul-2.jpg7--nail-baki.jpg8--rasim-arslan.jpgdemokrat-parti-2.jpgkapak-murat-aydogdu-2.jpg

 

Demokrat Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın aday tanıtım toplantısında konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Başdanışmanı Murat Aydoğdu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye’nin 6 ay veya 1 yılda erken seçime gideceğini öne sürdü. Aydoğdu, “AKP, İstanbul’da kaybederse altı ay, aksi halde bir yılda erken seçime gideriz” dedi.

Toplantıya ayrıca Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Baki ve Darıca Belediye Başkan adayı Mehmet Davutoğlu ile Gebze adaylığı toplantı günü açıklanan Rasim Arslan katıldı. Parti yöneticileri ve üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı Haszade Künefe Salonu’ndaki toplantıda İlçe Başkanı Üzeyir Mert kısa bir selamlama konuşmasının ardından sözü Murat Aydoğdu’ya verdi.

1000’İN ÜZERİNDE ADAY

Partilerinin Gebze adayını açıklamak için bir araya geldiklerini hatırlatıp bundan mutluluk duyduğunu kaydeden Aydoğdu, “Demokrat Parti tarihi yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde ülke genelinde her yerden aday çıkartacağız. Bugüne kadar 24 mevcut belediye başkanı partimize katıldı ve belediye başkan adayımız oldu. Türkiye’de 1672 belediye var. 1000’in üzerinde belediye için aday çıkartacağız. Partimizi eski şaşaalı günlerine yeniden taşıyacak, tekrar ayağa kaldıracağız” dedi.

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE!

Gebze’de İlçe Başkanı Üzeyir Mert’in kendilerini yalnız bırakmadığını, “parti babamız” diye tanımladığı belediye başkan adayları Rasim Arslan’ın hiç yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağına inandıkları kaydeden Aydoğdu, “Amacımız, ‘Biz de varız’ demek. Kimin elinin kimin cebinde olduğu belirsiz hale gelen hiçbir ittifakta yer almayacağız. Demokrat Parti’yi siyasetin parlayan yıldızı yapmak hedefindeyiz. Bu davayı layık olan yere taşıyacağız” diye konuştu.

ELEŞTİRDİĞİ PARTİYE OY VERECEK

31 Mart yerel seçimlerinde hiçbir ittifakta yer almayacaklarına ve tüm seçim bölgelerinde aday çıkartacaklarına dair kararın 02 Aralık 2018 tarihli Demokrat Parti Temsilciler Meclisi’nde alındığını kaydeden Aydoğdu, “Bu yerel seçim Türk siyasetinde partiler kendi şahsi çıkarları adına ittifak yapmak zorunda kaldı. İYİ Parti’nin genel başkanı yıllardır eleştirdiği partiye Ankara’da oy kullanacak” dedi.

GEBZE HİZMETLERİNİ BİLİYORSUNUZ

73 yıllık bir geçmişi olan Demokrat Parti’nin 49 yıl iktidarda yer alarak ülkeye hizmetleri olduğunu belirten Aydoğdu, “Bu partinin eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının Gebze’ye hizmetlerini sizler bizden daha iyi biliyorsunuz çünkü hizmetlerin gerçek sahibi sizsiniz. Mevcut iktidar ise yaptıklarımızı sata sata ülkeyi bu hale getirdi” diye konuştu. Aydoğdu şöyle devam etti:

YERELLERDE YEREL ÇÖZÜMLER

“Demokrat Parti yandaşa değil millete hizmet için vardır. Adaylarımız seçim bölgelinde hem iktidar hem de ana muhalefetin yanlış belediyeciliklerini halka anlatacak, yanlışı savunmayacak. Genel merkezden üretilen projeleri değil yerelden geliştirecekleri projeleri hayata geçirecekler. Bizler genel politikayı sürdüreceğiz.

6 AY, 1 YILDA SEÇİME GİDERİZ

Hem ülke genelinde hem de il ve ilçelerimizde, yerelde olan bitenden iktidar ne kadar sorumlusu ile muhalefet de o kadar sorumlu. Bence bu koşullarda gidilen yerel seçimin ardından bir sene sonra erken genel seçime gideriz, çünkü ülke seçime endeksli. İktidar partisi İstanbul’da yerel seçimi kaybederse altı ay, aksi halde bir yıl içinde erken genel seçime gideriz.

YANGIN VAR İNSANLAR AĞLIYOR

İktidarın 16-17 yıldır ülke gerçeklerini konuşmaması, başka ülkelerin halklarını konuşurken kendi halkının halini konuşmamasından ötürü ülke bu hale geldi. Seçimlerde gerginlik yaratarak götürüyorlar. Son bir ayda 12 ile gittim. Merhum Demirel’in öğüdü idi. Toplantı sonrası ahaliye indim. Ülkede yangın var, insanlar ağlıyor. Muhalefetin de desteğiyle ülkeyi bu hale getirdiler.

MİLLETE HİZMET BİZİMLE FARKLI OLUR

İstanbul’da ilk Boğaz Köprüsü, Demirel döneminde 21.5 milyon dolara yapıldı. İkinci köprüyü merhum Özal, 123 milyon dolara üretti. Hükümet ise en son yaptığı köprüyü 1 milyar 300 milyon dolara yapıp devlet garantisiyle verdi. Durum budur. Millete hizmet, bizimle daha farklı olur. Millet Demokrat Parti’yi biliyor. İnsanlar elimizi tutsun, davayı ayağa kaldırsın.”

ÇOK SEÇENEKLİ BİR YEREL SEÇİM

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, 2014’e kıyasla çok farklı bir ortamda yerel seçime gidildiği, parti olarak halka alternatif sunmak istediklerini belirtip şunları kaydetti: “Başkanlık sisteminin dayattığı şekliyle iki kutuplu değil çok seçenekli bir yerel seçimi dileyip parlamenter sistemi savunduğumuz için yarıştayız. Rasim abiyi Gebze halkına teslim edeceğiz” dedi. Nazlıgül, Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinse en az AKP ve İYİ Parti kadar iddialı olduklarını söyledi.

A’DAN AÇIKLAYIP B’DEN

SONUÇ ALANLAR VAR

Gebze’nin Kocaeli’nin diğer ilçelerine daha fazla kozmopolit olduğunu kaydeden Arslan ismini anmadan Operatör Doktor Burcu Çetinkaya’yı kast edip, “Adaylık için A Parti’den adaylık açıklaması yapıp B Parti’den sonuç alanlar var” dedi. Nazlıgül, 50 yıldır Demokrat Parti çatısında siyaset yapan adayları Rasim Arslan’ı kutlayarak sözlerini noktaladı.

TORUNLARIMIN HATIRINA

Rasim Arslan ise çok kısa tuttuğu konuşmasında Demokrat Parti’ye 1974’de Ziya Fırat’ın belediye başkanlığı döneminde girdiğini belirtip, “O günden bu yana hiç değişiklik olmadan siyasete aynı yerde devam ediyorum. Bu yerel seçimde bir oy da alsam, iki oy da alsam, o oyu torunlarımın hatırına alacağım. Bu parti benim partim” dedi.

SİRMEN DÖNEMİ PROJE SORUMLUSU

Demokrat Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nail Baki sözlerine öz geçmişine dair bilgilendirme ile başladı. 1975 yılında İzmit’te dünyaya gelen Baki, Ankara’da uluslararası ilişkiler okuduktan sonra yüksek lisansı Avrupa Birliği üzerine tamamladı. Pek çok sivil toplum örgütünde başkanlık ve Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyenlik yaptı. Siyasete üniversite öğrencisiyken, merhum Özal’ın başbakanlığı döneminde ilgi duymaya başladı.  Aktif siyasete atılmak için akademisyenliği bırakıp ticarete yöneldi. CHP’li Sefa Sirmen’in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde projelerden sorumlu yöneticilik yaptı.

EMANET OYLARI GERİ ALACAĞIZ

 

03 Ocak 2019’da açıklanan partilerin üye sayılarına göre AKP ve CHP’den sonra en çok üyeye sahip parti olduklarını belirten Baki, “Merkez sağın gerçek partisi olarak AKP’den emanet oylarımızı geri alacağız. Ülkemiz iki kutupla sistemle daha kötüye gidiyor. Merkez sağda alternatif olmalıyız. Menderes, Demirel, Özal ile imzamızın olduğu bu ülkenin gerçek sahibiyiz. Artık ev ev dolaşıp bu ülkenin çimentosu olan vatanseverlerin burada yer aldığını anlatmalıyız” dedi.

İŞBİRLİĞİNİ HALKLA YAPTIK

AKP’nin KBB adayı Tahir Büyükakın ile bir süre önce bir camide karşılaştığını belirten Baki, “Beni görür görmez fırladı gitti ve hemen peşinden sekiz Mercedes marka otomobil fırladı. Biz müteahhitlerle iş birliği yapmadık ki, biz halkla işbirliği yaptık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.