“En Çok Yatırım Yapan İlk 10 Belediye Arasındayız”

“En Çok Yatırım Yapan İlk 10 Belediye Arasındayız”

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Türkiye’de eğitim, kültür ve spora en çok yatırım yapan ilk 10 belediye arasındayız.” dedi.

4.5 yılda Çayırova’da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, özellikle eğitim, kültür ve spor yatırımlarının ilçeye sınıf atlattığını, bütçeye oranı açısından bu alana en yüksek yatırım yapan ilk on belediye içerisinde yer aldıklarını açıkladı. 4,5 yılda toplam 118 derslikten oluşan 4 okulu belediye kaynaklarıyla eğitime kazandırdıklarını, bu alanda ülke çapında örnek olduklarını söyledi. Klasik belediyecilik anlayışını çoktan aştıklarını, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif belediyeciliğe önem verdiklerini, vatandaşın günlük hayatını doğrudan ilgilendiren her alanda çözüm üretmek için seferber olduklarını ifade etti.

“EĞİTİM EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ”

Eğitimde hem tesisleşmeye hem de kaliteye, niteliği artırmaya yönelik Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte büyük çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Demirci, “Amacımız Çayırova’nın tamamında tekli eğitime geçmek. Son yıllarda ilçemize Spor ve konferans salonlarıyla, kütüphaneleriyle, laboratuvarlarıyla son derece modern, tam donanımlı okullar kazandırdık. Bir kaç okul kaldı çiftli eğitim yapan. Bunun için hızla okul yerlerini oluşturuyoruz. Hatta gelecekteki okul ihtiyaçlarını da karşılayabilmek adına belli yerlerde yüzlerce dersliğe sahip 5-6 okulu içinde barındıracak kampüs, kompleks formatında eğitime yerler tahsis ediyoruz. 

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Belediye olarak inşa edip eğitime kazandırdığımız okulların yanı sıra her yaz döneminde yıpranan okullarımızın boya, badana, tamirat, tadilat işlerini de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca okullarımızla kültürel, sosyal, eğitsel ve sportif onlarca projeyi her türlü maliyetini karşılayarak, lojistik desteğini de sağlayarak hayata geçiriyoruz. Milli Eğitim başta olmak üzere bakanlıklarımızın ilçemizdeki kurumlarını belediyemizin bir birimi gibi görüyor, ortak projeler yapıyor, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hepsiyle uyum içinde çalışıyoruz.” dedi.

“ÇAYIROVA ŞEHRİ KİMLİĞİ KAZANDI”

Demirci, 4.5 yıldır sürdürdükleri dev tesisleşme hamlesiyle projeleri ilçenin her noktasına adeta nakış nakış işleyerek Çayırova’yı bir eğitim kültür ve spor şehrine dönüştürmenin onurunu yaşadıklarını söyledi. İki dev kültür merkezi, Kent Parkı, iki kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, her mahallede hayata geçirilen semt konaklarıyla, semt pazarları, sosyal tesisleri, semt meydanları ve prestijli caddeleri, dev altyapı ve ulaşım çözümleriyle,  35 yeni parkı, mesire alanları ve ikiye katlanan kişi başına yeşili ve sosyal yaşam alanlarıyla Çayırova’nın bölgenin yıldızı haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.