“En büyük bölücü bugün Türkiye’yi yönetenler”

“En büyük bölücü bugün Türkiye’yi yönetenler”

CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar iktidara, iktidarın muhalefete yüklendiği söylem üzerinden yüklendi. Akar, “En büyük bölücü bugün Türkiye’yi yönetenler çünkü toplumu ayrıştırıyorlar”  dedi

31 Mart yerel seçimlerine doğru Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı bileşeni MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ana muhalefet ve muhalefete yüklenirken toplumu gerip toplumsal ayrıştırmayı körükleyen üslubuna ana muhalefetten yanıt aynı üslupla geldi. CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar iktidara onların kullandığı tarzla yüklendi. Akar şunları kaydetti:

GÜÇLERİ YETMEYECEK

“Evet. Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütleri var. Evet, bütün dünya ülkelerinin karşılaştığı dış güçler var. Bizim de o tip problemlerimiz var ama en büyük problem, en büyük bölücü bugün Türkiye’ye yönetenler. Çünkü bizi birbirimizden ayrıştırıyorlar. Güçleri yetmeyecek. Ayrışmayacağız. Birleşerek büyüyeceğiz. Öyle illet zillet ittifakı demekle, farklı tanımlamalar kullanmakla insanları birbirinden ayrıştırmaya, Türkiye’yi bölmeye güçleri yetmeyecek.”

MECLİS ÜYESİ ADAYI

GÖKÇE’NİN TOPLANTISI

Haydar Akar, CHP Çayırova Belediye Meclis üyesi dördüncü sıra adayı Muharrem Gökçe tarafından organize edilen, Şekerpınar Mahallesi’ndeki Mavel Cafe Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İlçe Başkanı Çetin Hartamacı ve belediye başkan adayı Selahattin Kaya’nın da yer aldığı toplantıya ilgi olağanüstü oldu. Toplantıya CHP’li kimliğiyle aşina olunan yüzlerin yanı sıra Gökçe’nin meclis üyeliğine adaylığının etkisiyle çok sayıda yeni yüzün katıldığı görüldü. Akar toplantıda yaptığı konuşmada ayrıca şunları söyledi:

DOMATES BİBER DE

ARTIK VATAN HAİNİ!

“Yerel seçimler Türkiye’nin beka problemi değildir. Hiç birinin Türkiye’nin merkezi Hükümetleri ile ilgisi yoktur. Yerellerde hizmet anlayışının seçimidir. Ama bugün, söyleyecek sözü olmayanlar, milleti ayrıştıranlar Türkiye’nin bir beka problemi ile ilgili bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar. Kendileriyle birlikte hareket edenler vatansever. Kendileriyle beraber olmayan herkes vatan haini, terörist. O kadar ileri gittiler ki insanları terörist, hain ilan etmekten öteye geçtiler. Artık domatesi, biberi de vatan haini ilan etmeye başladılar.

BEKA PROBLEMİ OLSA HERKES

KENDİSİNİ SİPER EDER

Ama artık milletimiz 17 yıllık genel, 15 yıllık yerel iktidardan sonra bu söylemi kabul etmiyor ve gittikleri her yerde bu söylemi ret ediyorlar. Çünkü 90 yıldır herkes biliyor ki Türkiye’nin bekası ile ilgili bir problem olduğunda bu salonda bulunan herkes; Çayırova’da, Kocaeli’de, Türkiye’de yaşayan herkes hangi siyasi iradeye, hangi etnisiteye ait olursa olsun gövdesini siper eder ve bir karış toprağını dahi hiç kimseye vermez.

TARAFSIZ OLUP BİRLEŞTİRİCİ DİL KULLANMALI

Aslında Sayın Cumhurbaşkanı’nın yapması gereken birleştirici bir dil kullanmasıdır. Yerelde hizmet edecek insanlara oy verilmesi gerektiğini tarafsız bir dille söylemesidir. Ancak yerel seçimler üzerinden insanları ayrıştırmanın yollarını ayırıyor. Evet. Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütleri var. Evet, bütün dünya ülkelerinin karşılaştığı dış güçler var. Bizim de o tip problemlerimiz var ama en büyük problem, en büyük bölücü bugün Türkiye’ye yönetenler. Çünkü bizi birbirimizden ayrıştırıyorlar. Güçleri yetmeyecek. Ayrışmayacağız. Birleşerek büyüyeceğiz. Öyle illet zillet ittifakı demekle, farklı tanımlamalar kullanmakla insanları birbirinden ayrıştırmaya, Türkiye’yi bölmeye güçleri yetmeyecek.”

MECLİS ADAYLARIMIZI DA BELİRLEDİK

Akar sözlerine yerel seçime değinerek devam etti: “Bilindiği üzere bu bir yerel seçim. En iyi hizmet edilecek yerlere arkadaşlarımızı seçeceğiz. Çok değerli ve nitelikli belediye meclis üyesi adaylarımızı da belirledik. İlçe başkanımız Selahattin Kaya’yı belediye başkan adayı yaptık. Çayırova’yı iyi tanıyan, insanlarla ilişkilerini en üst düzeyde tutan bir başkan adayımız var. Bu da yetmez.

YOLSUZLUK DENİLİNCE AKLA GELEN BELEDİYE

Çayırova’nın özel bir durumu var. Türkiye’de yolsuzluk denilince tabi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile rakamlar eşit olmaz ama en çok gündeme gelen belediye. Rantın kendi yandaşlarına teslim edildiği bir bölgede yaşıyorsunuz. Bunları gün yüzüne çıkartan, tüm Türkiye’ye duyurulmasını sağlayan bu dönemin belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

SOSYAL BELEDİYECİLİK DEYİNCE…

Güzeltepe adı altında beldelik döneminde Çayırova en iyi hizmetleri bizlerin yerel iktidarında almış; suyumuz, doğalgazımız bizim belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz ile gelmiştir. Sosyal, insan odaklı belediyecilik denilince bilin ki akla sosyal demokrat belediyeler ve başkanları akla gelir. Türkiye’de yaşanabilir kentler sıralandığında ilk sıralarda CHP’li belediye başkanlarının yönettiği kentlerin yer aldığını görüyorsunuz. Yine Türkiye’de belediyecilik hizmetlerinin etkisiyle turist çeken şehirleri sıraladığınızda binlerce kişinin, turistin otobüsle giderek gördüğü Eskişehir’den söz etmek istiyorum. Eskişehir’in denizi sahili olmasına rağmen bu haldeyken bizim 150 kilometre sahilimiz olmasına rağmen parmağımızı denize değdiremiyoruz, denize ulaşamıyoruz.

O KADROLAR CHP’DE VAR

Sanayisi hızla büyüyen, çok göç alan böyle bir kentte yaşıyoruz. O zaman kentin refah seviyesini yükselterek kentin problemlerini çözmemiz gerekiyor. İşte tam da bunları yapacak kadrolar sosyal demokratlarda var, CHP’de var. 31 Mart akşamı eğer siz Çayırova’da değişime imza atarsanız Türkiye, Kocaeli, Çayırova değişir ve çocuklarımızın yaşamını daha çok insan odaklı projeler geliştirerek hep birlikte mutlu bir kentte yaşamanın hazzını yaşarız. Sizlerin destekleriyle bu seçimi alacağımıza inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.