“En az 10 bin ağaç kesilecek”

“En az 10 bin ağaç kesilecek”

 **Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'te yapacağı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi'ne meslek odalarının temsilcileri tepki gösterdi. Tesisin...

 

**Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'te yapacağı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi'ne meslek odalarının temsilcileri tepki gösterdi. Tesisin yapılması durumunda 10 bin ağacın kesileceği, kaynak suyu Çenesuyu'nun ve su kaynaklarının zarar göreceği belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Üçgaziler mevkiinde bulunan 20.42 hektarlık orman alanda yapımı planlanan Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi projesine meslek odaları temsilcileri tepki gösterdi. Bugün tesisin yapılması planlanan Üçgaziler Köyü mevkiindeki ormanlık alana giden Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Sait Ağdacı, Kocaeli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Murat Kürekci, Kocaeli Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sözen, Kocaeli Kimya Mühendisleri Başkanı Halim Karabekir, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Mehmet Toker ve orman yüksek mühendisi Mustafa Zengin, tesisin yapılacağı yerin seçiminin yanlış olduğunu belirtti.

'EN AZ 10 BİN AĞAÇ KESİLECEK'

Tesisin Üçgaziler mevkiine yapılması durumunda bölgedeki ormanın tamamen yok edileceğini belirten orman yüksek mühendisi Mustafa Zengin, "Burada alçak boylu görünen ağaçlar sahil çamı, diğer tarafta meşe karışık olan ağaçlar bulunuyor. Daha ileride kara çam ormanı bulunuyor. Ama burasının genel olarak türü yapraklı karışık orman. Buraya değerli yöneticilerimiz maki diyorlar. Maki Akdeniz bitki örtüsüdür. Boysuz bir şekilde daha kurak alanlarda ortaya çıkar. Çalı formundaki ağaçlardır. Elbette onunda fonksiyonu vardır erozyonu önler. Ancak burası maki değildir. Burada hesap ederken fabrikanın toplam kullanacağı alanı 20.42 hektar. En az 10 bin tane ağaç kesilecek. Burası çok verimli bir topraktır. Siz burayı yok sayıyorsunuz. Bu orman su fabrikasıdır. İçtiğimiz suyun fabrikası ormandır. Ormanın olmadığı yerden temiz ve kaliteli su sağlayamazsınız" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.