Emekli maaşları gerçek  enflasyonla belirlenmeli

Emekli maaşları gerçek enflasyonla belirlenmeli

Emekliler, Ak Parti Hükümeti tarafından belirlenen zam oranına tepkili.

05 Temmuz Cuma günü 12.30’da Türkiye’de örgütlü oldukları il ve ilçelerde, AKP iktidarının sahte enflasyon oranına göre tek yanlı dayattığı sadaka gibi maaş artışlarına karşı çıkmak ve sorumlusu olmadıkları krizlerin faturasını ödememek için alanlarda ve şubelerde açıklamada bulunduklarını kaydeden Cemil Yüksek ayrıca şu görüşlere yer verdi:

TOPLU SÖZLEŞME YOLUYLA

“İnsanca ve onurlu bir yaşam için, tüm emekli maaşlarının gerçek enflasyon oranına göre ve açlık yoksulluk sınırı rakamları da dikkate alınarak, sendikamız ile hükümet arasında yapılacak toplu sözleşme yoluyla belirlenmesini istiyoruz.

O İBARE EKLENMELİ

Anayasa’nın, ‘Sendika kurma hakkı’ ile ilgili 51’nci maddesinde yer alan, ‘Çalışanlar ve işverenler’ ibaresine, ‘Emekliler’ ibaresinin de eklenerek, emeklilerin sendika kurma ve toplu sözleşme hakkının Anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz.

EŞİTSİZLİK GİDERİLMELİ

İşçi, memur ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasındaki eşitsizliğin giderilmesini; tüm emeklilere yılda dört kez birer maaş tutarında ikramiye verilmesini; sağlık hizmetlerinde uygulanan tüm kesintilerin kaldırılmasını ve toplu taşıma araçlarında ülkenin her yerinde emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlanmasını istiyoruz.

SADAKA DEĞİL TOPLU SÖZLEŞME

13 milyon emekli Tüm Emekli-Sen’de örgütlü olursak, sorumlusu olmadığımız ekonomik krizin faturasını bizlere kesemezler. Bizleri her geçen gün daha da yoksullaştıran bu gidişatı tersine çevirebiliriz.

BİRLEŞELİM

Biz emekliler Tüm Emekli-Sen’de birleşip, örgütlü büyük bir güce dönüşürsek emekli sendikaları statüsü yasasını çıkartıp, iktidarları toplu sözleşme masasına oturtup gerçek enflasyon üzerinden ve milli gelirden de pay aldığımız toplu sözleşmelere imza atmak zorunda bırakırız.

TÜRKİYE’NİN BÜTÜN EMEKLİLERİ BİRLEŞİN

Sendikalı sendikasız tüm yurttaşları, insanca ve onurlu bir yaşam için yürüttüğümüz toplu sözleşmeli sendika hakkı mücadelesini büyütmek ve zafere ulaştırmak için birleşmeye ve omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.