“Emekli ikramiyesi asgari ücrete eşitlensin”

“Emekli ikramiyesi asgari ücrete eşitlensin”

12 milyon emeklinin yaşadığı sorunları sürekli gündeme taşıyan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için vermiş olduğu gıda ve yakacak yardımı kanun teklifinden sonra bu kez de bayram ikramiyesinin asgari ücrete eşitlenmesi için kanun teklif

12 milyon emeklinin yaşadığı sorunları sürekli gündeme taşıyan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için vermiş olduğu gıda ve yakacak yardımı kanun teklifinden sonra bu kez de bayram ikramiyesinin asgari ücrete eşitlenmesi için kanun teklifi verdi. Meclisin yeni döneminde ele alınmasını istediği teklifte Gürer, yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin bayram ikramiyelerinin asgari ücret ile eşitlenmesi için kanun teklifi verdi. Meclisin tatile girmesi nedeni ile kanun  teklifi yeni çalışma dönemine kaldı.Kurban bayramına çok az bir zaman kaldığını hatırlatan CHP’li Gürer, “Bir şişek (bir yaşındaki dişi kuzu) 1400 liradan aşağı satılmıyor. Kurban pazarına giden emekli, en azından bayram ikramiyesi ile kurbanlık alıp, torunlarını sevindirecek bir bayram harçlığı verebilmeli. 1000 lira emekli maaşı alan binlerce kişi var. Bu sayede emeklilerimiz bayramda olsun bir soluk alsın” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.