‘Emekçilerin tercihi Demokrasi ve Cumhuriyet’

‘Emekçilerin tercihi Demokrasi ve Cumhuriyet’

**Petrol-İş Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Süleyman Akyüz, “Seçimde emekçiler; tercihini demokrasiden ve Cumhuriyetimizin kazanımlarından yana yapacaktır.” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Gebze’de binlerce işçinin katılımıyla dün coşkulu bir şekilde kutlandı. Gebze Sendikalar Birliği’ne bağlı sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar Gebze Cuma Pazarı sonu olan eski Trafo Meydanı’nda toplanıp buradan sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na geldi. Meydana gelen işçiler buradan ilk olarak saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okudu. Ardından Petrol-İş Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Süleyman Akyüz bir konuşma yaparak, “Terörle mücadele amacıyla ilan edilen OHAL uygulamalarının giderek emekçi halka döndüğüne, demokrasinin askıya alındığına tanık oluyoruz.

TERCİHİMİZ DEMOKRASİDEN VE CUMHURİYET

OHAL'in keyfi baskı ve yasakların, işten çıkarmaların bahanesi haline getirilmesine, bu yolla emek mücadelesinin önüne set çekilmesine karşı çıkıyoruz. OHAL boyunca, başta metal işkolunda olmak üzere verilen birçok grev erteleme kararı fiili bir yasağa dönüşmekte, işçi sınıfının en temel mücadele silahı elinden alınmaktadır. Grev ertelemeleri, eylem yasakları ve sermayenin önünü açan uygulamalar; OHAL'in gerçek amacı olarak en yetkili ağızlardan defalarca dile getirilmiştir. OHAL derhal kaldırılmalı ve demokratik işleyiş bir an önce tesis edilmelidir. 24 Haziran Seçimleri öncesi emeğin sesini bu meydandan yükseltiyoruz. Mesajımız nettir: Seçimde emekçiler; tercihini demokrasiden ve Cumhuriyetimizin kazanımlarından yana yapacaktır.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.