“Emekçileri demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz”

“Emekçileri demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Emine Çalık yaptığı açıklamada,  tüm emekçileri 24 Haziran’da ki seçimlerde demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı.

Emine Çalık şunları ifade etti, “24 Haziran seçiminin tüm emekçiler ve ülke için, kritik olacağı bilinciyle sandıklarda ve meydanlarda olacağız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; sadece devlet memurlarının iş güvencesini değil, ülkedeki bütün çalışanların güvenceli, kadrolu ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret almalarını sağlamak için mücadele edeceğiz.

Kamu emekçileri ve işçiler, ekonomik krizi yaşamın her alanında yakıcı bir şekilde hissetmektedir.  Ülkedeki ekonomik ve siyasi krizin faturası emekçilere çıkarılmak istenmektedir.

Siyasal iktidar, OHAL’i ve KHK’ları kalıcı hale getirmesiyle parlamenter demokratik sistemimizi geri götürdüğü gibi onarılamaz yaralar açmıştır.

EMEKÇİLERİN GÖREVİ

Bu tarihi ve yaşamsal sınavın başarı ile verilebilmesi için Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmek için 24 Haziran seçimlerinde mücadeleye bu ilkeler doğrultusunda katkı sağlamak tüm emekçilerin görevidir.

24 Haziran seçimlerinde; demokrasiye, sosyal hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne, laikliğe, katılımcı parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için demokratik mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecektir. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.