ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK

ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK

Biz kapanma noktasına gelen, borç batağındaki Gebzespor’u devraldık. Kimse iyi niyetimizden şüphe etmesin. Gebzespor Başkanı İbrahim Türkmen yönetim...

Biz kapanma noktasına gelen, borç batağındaki Gebzespor’u devraldık. Kimse iyi niyetimizden şüphe etmesin.

 

Gebzespor Başkanı İbrahim Türkmen yönetim kurulu üyeleri ve spor basınıyla kahvaltılı toplantı da bir araya geldi. Türkmen 3 haftalık görev sürecini gazetecilerle paylaşarak soruları cevapladı. MHP Gebze Belediye Başkan adaylığı, transfer, otopark ve ödeme konusundaki sorulara net cevaplar veren Türkmen Gebzespor camiasından sabır ve destek istedi

 

 

SABIR VE DESTEK

Biz kapanmaya yüz tutan kulübü devraldık diyerek sözlerine başlayan Türkmen şöyle konuştu”  Menfaat, çıkar, reklam gibi bir derdimiz yok. Gebzespor camiası bize sabır göstersin. Kulübün sorunları büyük, kısa sürede çözülecek gibi değil, biz Gebzespor’un dostuyuz. Kimseden maddi beklentimiz yok. Sadece huzurlu bir çalışma ortamı istiyoruz o kadar. Gebzespor’u gerçekten sevenler, kulübün menfaatini düşünenler bizim ne denli iyi niyetli olduğumuzu anlıyordur. Elimizde sihirli değnek yok. Sorunlar kısa sürede çözülecek gibi değil, biz bütün çalışmalarımızı planlı ve uzun vadeli yapıyoruz” dedi.

 

ADAY OLURSAM BAŞKANLIĞI BIRAKMAYACAĞIM

Türkmen sözlerine şöyle devam etti: “ Her şeyden önce şu bilinmeli, şahsım ve arkadaşlarım mevcut yapıyı düzeltmek için buradayız. İşimizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. 3 haftalık süreçte icralık dosyalarla uğraştık. Mali yapı, imajı yerle bir olmuş bir kulübümüz var. Ay sonuna kadar futbolculara ödeme yapmayı planlıyoruz.  Devre arasında takımı Antalya kampına göndereceğiz. Teknik ekip ve transferden yetkili arkadaşlarla istişare yapıp transferler yapacağız.  Otopark gelirleri konusunda bir fikrim yok. Henüz bize bir gelir ulaşmadı. MHP Gebze Belediye Başkanlığına aday gösterilmem durumunda ise Gebzespor başkanlığını bırakmayacağım.

 

GEBZESPOR UÇAN KUŞA BORÇLU

 

Gebzespor Başkanı İbrahim Türkmen konuşmasını hazırladığı yazılı metinle sürdürdü. 3 Haftalık süreci anlatan Türkmen  yazısında şu ifadelere yer verdi:

 

23 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşen Gebzespor’un 48. olağan kongresine tek liste ile katılarak yönetime talip olduk ve şuan buradayız.

 

Biz yönetim olarak; yönetimsel ve bir miktarda mali problemler içerisinde olduğu söylenilen, ilgisizlikten kayyuma devredilmesi gündeme gelmiş, ve moralsizlikten BAL liginden dahi düşme çizgisinde bulunan bir futbol takımı bulunan Gebzespor’a talip olduk.

 

Geçen üç haftalık süreçte yönetim kurulu olarak; Gebzespor’un kurumsallaşması ve resmi devir işlemlerini sonlandırmak adına; hukukçularımız, mali müşavirlerimiz, ilgili dernek başkanlarımız, ilgili merciler, kamu kurum ve kuruluşları ile ciddi mesailer harcadık, harcamaya da devam ediyoruz.

 

Gelinen noktada hiç hesapta olmayan ve şimdiye kadar Gebzespor olarak hiç gündeme gelmemiş ciddi mali ve hukuki problemler ile karşılaştık. Şöyle ki;

    663.000TL değerindeki 22 adet icraya dönüşmüş dosya

    1.950.000TL tutarındaki çeşitli kalemlerde kamu borçları

   192.000TL tutarındaki ticari borçlar

   371.000TL tutarındaki insan kaynakları ile ilgili borçlar

   239.000TL tutarındaki sabit gider ile ilgili borçlar

Toplamı 3.415.000TL yi bulan tespit edilebilmiş borçlar bulunmaktadır. Ayrıca, üzerinde halen çalışılan takribi 1.500.000TL olduğu tahmin edilen diğer borçlar ile birlikte 4.915.000TL lik borç yekünü mevcuttur. Bu rakamlara birçok Gebzespor yöneticisini ve gönüldaşını derinden yaralamış olan takribi 14.500.000TL lik maliye ve SGK borcu dahil değildir.

 

Bahse konu olan borçlar tamamı ile önceki yönetimlerin dönemlerinden kaynaklanan borçlardır. Hiçbir şekilde hukuken bizim yönetim kurulu üyelerimizi bağlamamaktadır. Bizim mali ve idari yükümlülüğümüz görevi devir aldığımız ve devredeceğimiz zaman dilimi ile sınırlıdır.

Kongre gününden bugüne kadar Gebzespor kulübünün her türlü giderleri oluşturulan yeni yönetim tarafından karşılanmıştır. Sporcularımızın spor yapmalarına engel teşkil edecek her türlü olumsuzluğun önü aşılmış ve yaşam standartlarını arttırma yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaların neler olduğunu görmek isteyenler gelip kulübün şuan ki genel resmini çekebilir. Bu kişilerin birde devre arasından sonra gelip bu çalışmaların neler olduğunun genel resmini çekip tüm Gebze kamuoyu ile paylaşılmasını rica ediyoruz.

 

 

Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği;

 

Sporcu alacaklarının ay sonuna kadar ödenmesi bütçe ve planlamamız dahilindedir.

Sporcularımızın sezonun ikinci yarısına moral, enerji ve birliktelik depolayarak çıkmaları adına 15 günlük yoğun bir Antalya kamp programı hazırlanmıştır.

Ayrıca basındaki maniple haberler son derece düşündürücü ve açıktır. Gebzespor hakkında eleştiri yapan kişi yada kişilerin şimdiye kadar Gebze ve Gebzespor’a olan katkılarını sorgulamak gerekir. Yönetim kurulu toplantılarımıza tüm yönetim kurulu üyelerimiz tam katılım sağlamak ile birlikte, adil, şeffaf ve kurumsal bir şekilde yönetim görevimizi icra etmekteyiz. Şuana kadar yönetim kurulu olarak alınan kararların icrasında ve programımızda herhangi bir aksaklık söz konusu değildir.

 

GÖREV DAĞILIMI ŞÖYLE YAPILDI

 

İbrahim TÜRKMEN (Başkan)

Faik AKSÖZ (Başkan Vekili)

Bülent Özdemir (Başkan Yardımcısı)

Ahmet YÜKSEL (Genel Sekreter)

Faik AKSÖZ (Mali İşler Sorumlusu)

Orhan ÜNLÜ (Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü)

İsmail BODUROĞLU (Genel Kaptan)

Tolgahan UÇAR (Altyapı Sorumlusu)

Necati Kaya (Tesisler Sorumlusu)

Zafer AŞIK (İdari İşler Sorumlusu)

Hüseyin TAŞ (Kulüp Müdürü ve Federasyon Sorumlusu)

 

Recep AVCI (Taraftardan Sorumlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.