Elektronik sigara kullanıcıları dikkat

Elektronik sigara kullanıcıları dikkat

  Fransa Tüketim Ulusal Enstitüsü'nün incelemesine göre elektronik sigara da kansere neden olabilecek maddeler içeriyor. Enstitü, kısaca e-sigara...

 

 

Fransa Tüketim Ulusal Enstitüsü'nün incelemesine göre elektronik sigara da kansere neden olabilecek maddeler içeriyor. Enstitü, kısaca e-sigara olarak bilinen ürünlerin de, iddia edilenin aksine, kansere neden olabilecek maddeler içerdiğini bildirdi.
 Fransa'da kullanılan on değişik elektronik sigara üzerinde yapılan incelemelerde, "Kaydadeğer oranda kanserojen maddeye rastlandığı" açıklandı. Enstitüye göre bu maddeler arasında çeşitli toksik moleküller de yer alıyor. Dahası, bu toksik maddelerin varlığı ürün etiketlerinde belirtilmiyor. İnceleme, elektronik sigaralardaki oranının kimi zaman klasik sigaradakilerden yüksek olduğunu da ortaya çıkardı. Dünya Sağlık Örgütü elektronik sigaranın zararları konusunda uyarıda bulunmuş, potansiyel risklerle ilgili incelemeler tamamlanmadan önce tüketicilere kullanmamaları tavsiyesinde bulunmuştu. Fransa'da yaklaşık 1 milyon kişinin düzenli olarak elektronik sigara kullandığı tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.