Eksiklerimize rağmen  tarih bunu da unutmayacak

Eksiklerimize rağmen tarih bunu da unutmayacak

İEKK üyesi Gözde Yerdit, Flormar direnişi oylamasında direnişin sürmesi için oy kullanan 23 kişiyi “özel olarak” selamladı. Kısa süreli gerilim yaşanırken Yerdit, “Eksikliklerimize rağmen tarih bunu da unutmayacak” dedi

cargil.jpg

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları’ndan (İEKK) Gözde Yerdit eleştirel bir konuşmada bulundu. Direnişin devam edip etmemesine yönelik direnişçiler arası oylamada, direnişin devamına ilişkin 23 direnişçiyi ayrı değerlendirince sözlerinin ardından Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ün eleştirisini aldı. Yerdit şunları kaydetti: “Direnişin bugün sona ermesiyle birlikte, direniş çağrısı engellendi. Bu aşamada sistem, tam da sınıfına uygun davrandı.

DİRENİŞİ SEÇENLERİ ÖZELLİKLE SELAMLIYORUZ!

300 güne yakındır Flormar işçileri sadece kendileri ve sendika girsin diye değil işçi sınıfına örnek olsun diye direndi. Bugün orada olmamız gerekiyordu. Çok önemli bir direniş gerçekleşti, ama eksikliklerimizi de göz atmak gerekiyor. Şimdiden bu mücadeleyi en önde göğüsleyen tüm Flormar işçilerini selamlıyoruz ama özellikle son kalan 23 işçinin her şeyi göze alarak; polisi, TOMA’sı, baskıları göze alarak, Flormar patronunun 7 Mart’ta verilen teklifine bile gözardı ederek direnişi seçmesini özellikle selamlıyoruz.

BİZ BUNU TARİHE YAZIYORUZ!

Biz bugün sendika alarak emek verdik, bedel ödedik, Flormar’a giremedik ama son kalan 23 kadın arkadaşımız tıpkı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bugüne kadar getiren, bizim mücadelemize de örnek olan kadın erkek işçilerin bedel ödediği, başını dik tuttuğu gibi bugün bizlere örnektir. Bugün 23 arkadaşımızı; ipi, mücadeleyi en önde göğüsleyen, en uzun soluklu davranan arkadaşlarımızı özellikle selamlıyoruz ve biz bunu tarihe yazıyoruz.

DAHA İLERİYE TAŞIYALIM

Bütün eksikliklerimiz evet ortada, ama tarih bunu da unutmayacaktır. Kadın erkek birlikte sürdürdüğümüz bu mücadelemizi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kadın erkek hep birlikte daha ileriye taşımaya çağırıyoruz.”

AKYÜZ’DEN YERDİT’E TEPKİ

Yerdit’in konuşmasında direnişin sürmesinden yana tavır alan 23 direnişçiyi diğerlerinden ayrıştırarak öne çıkarması Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ün tepkisini çekti. Yerdit’in konuşmasının hemen ardından platforma gelen Akyüz şunları kaydetti:

İNSANLARI AYRIŞTIRMAK

DİĞERLERİNE SAYGISIZLIK

“Mikrofon verdik, şeyini çıkartmayın. Biz burada birlik içerisinde, çıkacak sonuca göre karar aldık. Bu oylamaya giren arkadaş sayısı 73. Çoğunluk karar almış ve ona uymuş. İnsanları ayrıştırmanın gereği yok. Bu diğerlerine saygısızlık. 80’i, tamamı orada her gün direndi. Bunların hepsi değerdir.”

MİLLETİ BÖYLE BÖLÜYORSUNUZ

Yerdit kendisini, “En önde yer alanları andık” diye savunurken Akyüz, “Milleti böyle bölüyorsunuz” diyerek çıkıştı. İkilinin arasındaki sözlü tartışma, fazla uzatılmadan tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.