“Ekmek üzerinden siyaset yapmayın”

“Ekmek üzerinden siyaset yapmayın”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl yaptığı açıklama ile   ekmek üzerinden siyaset yaptığını ifade ettiği  MHP’ye  tepki gösterdi.

 

 

 

 

Taylan Bingöl açıklamasında şunları söyledi, “ Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi olarak ülkemizdeki gelişmeleri çok büyük bir dikkat ve titizlikle takip etmekteyiz. Dolar, faiz ve benzindeki anormal artışlara ülke olarak alıştırılmış durumdayız. Öyle ki artık “-benim dolarım yok, -benim arabam yok, -artıştan banane” mantığı temel yaşam felsefesi haline getirilmiştir bir topluma doğru eviriliyor konumdayız.
Ancak hepimizin ortak ve temel gıdası olan ekmek için de aynı zihniyet toplumumuza yerleştirilmeye çalışılıyor.


Fırıncılar odasının tüccar mantığı ile ekmeğe yaptığı %20 fahiş zam kabul edilir durumda değildir. Asıl vahim olanı ise kentimizdeki siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin bu zamlara trajikomik tepkiler vermesidir.


TÜRK MİLLETİ ONURLUDUR, BEDAVA YAŞAMAYA VE SADAKAYA TAMAH ETMEMİŞTİR


Ne yazık ki yoksulluk artık ulusal çapta hissedilir hale gelmiştir. Bu yoksulluğun çapının genişlediğini MHP Genel Başkanı ve MHP Kocaeli İl Başkanı da görmüş olacak ki fahiş fiyattaki ekmek satışlarını arttıracak bir proje başlatma kararı alarak insanları bedava ekmeğe yönlendirme çabasına girmişlerdir. Ülkemizde ve kentimizde büyük çoğunluğu iktidar ile kol kola olan fırıncı odalarına fahiş fiyatı geri çekin diyemeyen, ittifakta olduğu iktidar partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı’na “Halk Ekmek Fırını” önerisinde bulunamayan MHP kadroları halka bedava ekmek çağırısında bulunacak kadar gaflete düşmüştür.


ZAM İNSANİ DEĞİL AMA ASKIDA EKMEK HİÇ İNSANİ DEĞİL!


Marketler ve market çalışanları onurlu insanların askıda ekmek almaktan çekindiğini ve kendi alın terleri ile kazandıkları paradan ekmek almak istediklerini belirtmektedir. Askıda olan market ve fırın ekmekleri vatandaşlar tarafından alınmaya çekinildiği için askı ekmekler işletme dışına, sokak ortasına asılır hale gelmiştir.
MHP kadrolarına tavsiyemiz; fırınlara askıda un bıraksınlar. Böylece ekmek ucuzlar ve halk insani olmayan askıda ekmek uygulamasına da fahiş zamma da maruz kalmaz! MHP Kadroları fahiş zammı insani bulmazken; alnın teri ile para kazanan yoksul vatandaşlarımızı bayat ekmeğe veya sadaka ekmeğe muhtaç etmeyi ne kadar insani buluyor ADD olarak merak ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.