EKMEK 1 TL OLDU

EKMEK 1 TL OLDU

 Hükümet, kışa girerken elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını açıklayarak vatandaşın yüreğine su serperken, Fırıncılar Odası’ndan kötü...

 

Hükümet, kışa girerken elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını açıklayarak vatandaşın yüreğine su serperken, Fırıncılar Odası’ndan kötü haber geldi. Halen 85 kuruşa katılan 250 gramlık ekmek, önümüzdeki günlerde 1 TL’ye satılacak.

SARI: MALİYETİ 80 KURUŞ

 

Kocaali Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, düzenlediği basın toplantısında, “Güzel bir açıklama değil, ama zam yapmaya mecburuz. Yakıt ve işçilik maliyetleri bizi zam yapmaya zorluyor. Halen 85 kuruşa satılan ekmeğin fırıncılara maliyeti 80 kuruş ''dedi. İzmit’te halen 250 gram ekmek 85 kuruşa satılıyor. Aslında geçtiğimiz aylarda ekmeğin fiyatı 90 kuruşa çıkarılmış, ancak Kocaeli Valisi Ercan Topaca, mahkemeye başvurarak fiyatı 5 kuruş indirtmişti. Temmuz ayından itibaren 85 kuruştan satılan ekmeğin, önümüzdeki günlerde 1 TL’ye satılacağı bildirildi. Halen komşu kentler İstanbul, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak’ta 250 gram ekmek 1 TL’den satılıyor. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, fırınlar olarak bir istisna yapacaklarını da duyurdu. Sarı, Kocaeli Valiliğinin tespit edeceği ve ellerine kart vereceği dar gelirli kişilere bu kartı göstermeleri halinde ekmeği 70 kuruştan satacaklarını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.