Ekmeğime el sürme

Ekmeğime el sürme

 Zabıta ekiplerinden unlu mamuller ve ekmek fırınlarına denetim. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, ekmek çeşitleri ve unlu mamuller satış...

 

Zabıta ekiplerinden unlu mamuller ve ekmek fırınlarına denetim. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, ekmek çeşitleri ve unlu mamuller satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek tezgâh ve dolaplarında satıcı kontrolünde satılması gerektiğini belirten yetkililer, Bakkal ve marketlerde; tüketicinin ekmek dolap ve tezgâhları yanında bulundurulacak yönetmeliklere uygun ambalaj malzemesi ile temiz eldivenleri kullanarak ekmeğini kendisinin de alabileceğini belirtti.

Fırınlara Ramazan denetimi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı’nda iftar ve sahur sofralarımızı süsleyen ekmeklerin hazırlanıp satışa sunulduğu unlu mamüller ve ekmek fırınlarını sıkı denetime tabi tutuyor. Yapılan denetimlerde işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken tespit edilen eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

 

GIDA GÜVENLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nün Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, ilgili ilçe Belediyesinin Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı denetim ekiplerince ortaklaşa Kocaeli genelindeki unlu mamüller ve ekmek fırınları, pasta ve tatlı imalathaneleri ile bunların satış yerlerinin denetimleri yapıyor. Denetimlerde işyeri, personel, alet-ekipman  genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi denetleniyor.

 

KATKI MADDELERİ YASAK

Denetimlerde işyerlerinin genel temizlik, teknik ve hijyenik koşulları ile gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları, ekmek fırınlarında pasa bezlerinin temizliği, un depolarının durumu ve yasaklanan katkı maddeleri ile ilgili kontroller yapılıyor. İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan denetim ekipleri işyeri sahiplerine önemli bilgilendirmelerde bulunuyor.

 

TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYONUN ÖNEMİ

İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan denetim ekipleri yeterli düzeyde temizlenmeyen mikroorganizmaların üretilen gıdaya bulaştığını belirterek”  Bu mikroorganizmalar genellikle zor ya da uzun zaman aralıklarıyla temizlenen vanalar, musluklar, kırık - çatlak fayans ve tezgahlar, elektrik düğmeleri, dolap ve kapı-pencere kolları ve benzeri yerlerde yerleşip çoğalma imkanı bulurlar. Bu mikroorganizmalar buralardan el ile temas ya da doğrudan gıda maddesinin teması ile bulaşarak sağlığımız açısından risk oluşturabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

EKMEĞİME EL SÜRME

Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, ekmek çeşitleri ve unlu mamuller satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek tezgah ve dolaplarında satıcı kontrolünde satılması gerektiğini belirten yetkililer, Bakkal ve marketlerde; tüketicinin ekmek dolap ve tezgahları yanında bulundurulacak yönetmeliklere uygun ambalaj malzemesi ile temiz eldivenleri kullanarak ekmeğini kendisinin de alabileceğini belirtti.

 

İHBAR VE ŞİKAYETLER İÇİN

 

Yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek görülen olumsuzlukların da ilgi birimlere Alo Gıda 174 Ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirilmesi konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.