Eğitimde şiddet komisyonu toplandı

Eğitimde şiddet komisyonu toplandı

  Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına oluşturulan İl Yürütme Komisyonu,...

 

 

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına oluşturulan İl Yürütme Komisyonu, 2013 – 2014 eğitim ve öğretim döneminde uygulanacak strateji ve eylem planlarını görüşmek üzere Kocaeli Valiliği 2 ‘Nolu Toplantı Salonu’nda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı’nın başkanlık ettiği komisyonda İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, eğitim sendikaları ve üniversite temsilcileri hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, bu yıl oluşturulan komisyonla birlikte strateji ve eylem planını hazırlayacaklarını kaydetti.

İSPİRLİ GÖÇE DEĞİNDİ

Toplantıda konuşan İspirli , “İlimiz herkesin hak verdiği ölçüde stratejik konuma sahip, Türkiye’nin göz bebeği bir il. Bu vesileyle Anadolu’nun dört bir köşesinden göç alıyoruz. Bu göç insanların kültürünü ve birçok davranış biçimini beraberinde getiriyor. Bizler gelen göçlerle 30 - 40 bin civarında yeni çocuklarla tanışıyoruz. Örgün eğitimde 335 bin civarında öğrencimiz var. Bunun dışında yaygın eğitim kapsamında 150 bini aşkın insana her gün hitap ediyoruz. Mesleki eğitim ve halk eğitim merkezlerinde geçtiğimiz yıl 159 bin insanımıza değişik alanlarda kurs verdik, onları mesleklerle buluşturduk. Bunların yanında bir de muhtelif kurslar, dil eğitimi kursları ve dershaneler var” dedi.

“SERVİS ŞOFÖRÜ BİLE EĞİTİLİYOR”

 

Konuşmasının devamında, “Eğitmenlerin ve öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenen, sıkıntıları çözüme kavuşturan tek kurum İl Milli Eğitim’dir” diyen İspirli bu kentin tüm bireylerinden sorumlu olduklarını vurgulayarak, servis şoförlerinden, internet kafe işletmecilerine kadar çocuklarla günlük hayat içerisinde muhatap olan ve örnek teşkil eden herkese farklı eğitim ve kurslar verildiğini söyledi. Uzun bir eğitim döneminde zaman zaman insanları tedirgin eden şiddet ve saldırı gibi vakaların olmasının mümkün olduğunu belirten İspirli, zerre miktarda dahi olsa bu vakaları sıfırlamak adına çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.