Eğitimciler, savaş istemiyor

Eğitimciler, savaş istemiyor

 Eğitim-İş Sendikası Şube Sekreteri Bülent Uğrasız, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir basın açıklaması...

 

Eğitim-İş Sendikası Şube Sekreteri Bülent Uğrasız, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Barış gününde Suriye'ye yapılacak olası bir müdahalenin söz konusu olduğunu kaydeden Uğrasız, “Başını ABD'nin çektiği emperyalist güçler ve onların Ortadoğu'daki taşeronları uzun süredir sürdürdükleri Suriye kuşatmasını kimyasal silah bahanesiyle Suriye'ye müdahale aşamasına getirdi” ifadelerine yer verdi.

 

GÖNÜLLÜ TAŞERON

AKP hükümetini emperyalizmin gönüllü taşeronu olmakla suçlayan Bülent Uğrasız, “Emperyalist çok uluslu mobilize terör örgütlerine sınır kapılarını açması, onlara her türlü desteği vermesi, Suriye'de ve ülkemizde insanların katledilmesine yol açmıştır. Türkiye, dünyanın ilk antiemperyalist ulusal kurtuluş savaşını yaparak, başta komşu halklarımız olmak üzere tüm mazlum uluslara bağımsızlık kapılarını açtı. Türkiye'nin bugün mazlum uluslara silah doğrultanlarla aynı safta yer alan bir siyasal iktidar tarafından yönetiliyor olması, antiemperyalist birlikteliğin kaçınılmaz olduğunu göstermektedir” dedi.

 

PROTESTO EDİYORUZ

AKP'ye çağrıda bulunan Uğrasız, “Türkiye'de siyasi sorumluluk üstlenenlerin, Atatürk'ün 80 yıl boyunca cumhuriyetimizin dış politikasını yönlendiren ‘Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin hedefini çok iyi değerlendirmeli ve ders almalıdır. Çünkü biz, teslimiyetçi dış politika izlemeyen, savaşa, işgale ve talana ortak olmayan, barış içinde bir Türkiye istiyoruz. Barış günü arefesinde Suriye'ye müdahale hazırlığı yapan insanlık suçunda da sabıkalı ABD'yi protesto ediyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.