Eğitimciler 23 Kasım’da Ankara’da

Eğitimciler 23 Kasım’da Ankara’da

 Eğitim-Sen Gebze şubesi tarafında yapılan yazılı basın açıklamasında tüm eğitimci ve emekçileri 23 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek olan...

 

Eğitim-Sen Gebze şubesi tarafında yapılan yazılı basın açıklamasında tüm eğitimci ve emekçileri 23 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek olan kitlesel basın açıklamasına katılmaya davet ettiklerini belirttiler.

GELECEĞİMİZ İPOTEK ALTINDA

Eğitimde uygulanan 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili yaşanan sıkıntıları devam ettiği belirtilen açıklamada, “ 4+4+4 dayatmasıyla daha da derinleşen eğitim sorunları, öğrencilerimizi ve biz eğitim emekçilerini olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Hiçbir hazırlık ve alt yapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilen 4+4+4 dayatması, bir taraftan eğitimi tamamen piyasalaştırıp, toplumun geleceğini ipotek altına almıştır. Türkiye’de atama yapılmayı bekleyen 200 bini aşkın işsiz öğretmen bulunmaktadır. Bu güne kadar ataması yapılmadığı için 38 meslektaşımız genç yaşta canına kıymıştır. Bu ayıbın sorumlusu doğrudan doğruya siyasi iktidardır” denildi.

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

 

Sorunlara karşı kalıcı çözüm istediklerini ifade edilen açıklamada, “Eğitim Sen olarak; kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan bütün eğitim ve bilim emekçilerini yıllardır çözüm bekleyen sorunlarımızın kalıcı olarak çözülmesi talebiyle birlikte hareket etmeye ve ortak çıkarları etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Bütün emekçilerimizi 23 Kasım’da Ankara’da yapacağımız kitlesel basın açıklamamıza katılmaya ve iktidarın her türlü dayatmacı, baskıcı ve otoriter uygulamalarına karşı demokratik tepkimizi göstermeye çağırıyoruz” diye belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.