Eğitim Sen’den kokart çağrısı

Eğitim Sen’den kokart çağrısı

  **Eğitim Sen, "performans sistemi"ne karşı tüm öğretmenleri 5-6 Nisan tarihlerinde iş yerlerinde kokart takmaya çağırdı. Performans sistemine...

 

 

**Eğitim Sen, "performans sistemi"ne karşı tüm öğretmenleri 5-6 Nisan tarihlerinde iş yerlerinde kokart takmaya çağırdı.

 

Performans sistemine karşı Eğitim Sen’in  çağrısıyla iş yerlerinde 5 Nisan Perşembe günü bildiri okunacak, 5-6 Nisan tarihlerinde "Bize Sor, Performansa Hayır" ve Meslek Onurum İçin Performansa Hayır" kokartları takılacak.

 Eğitim Sen Gebze Şubesi'nden yapılan açıklama şöyle: "Performans değerlendirme sisteminde öğretmenlerin yaptıkları işin niteliğinden çok, yüksek performans notu alma hedefi ile bireysel değerlendirmeye tabi tutulması, okullarda herkesin birbirinin rakibi olduğu düşüncesinin gelişmesine ve iş barışının bozulmasına neden olacaktır Bu uygulama okullarda görev yapan eğitim emekçileri ile diğer öğretmenler, okul yöneticileri ilçe milli eğitim müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü ile ilişkilerde mutlak bağımlılığı (yaranma, tabi olma, hoş görünme vb.) daha yaygınlaştırılacaktır.

Bu sistem uygulanırsa aynı işi yapanlar arasında derin eşitsizlikler oluşacak ve bunun doğal sonucu olarak okullarda iş barışı tamamen bozulacak, eğitim ortamı bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Yapılacak değerlendirmeler sonucunda hizmet puanlarının hesaplanmasında oluşacak eşitsizlik tayin hakkının kullanımı dahil, pek çok alanda yeni mağduriyetler yaratma potansiyeline sahiptir.

 

MESLEĞİMİZE DOKUNMA

   Böylesi bir uygulama, öğretmenin iktidara işverene olan bağımlılığını arttıracak; iş güvencesinin sürekli tehdit altında olmasından dolayı, öğretmenlerin istenilen ve belirlenen rolleri oynamak zorunda bırakılmasına neden olacaktır. Amaçlanan, kurumsal bir hizmet olarak eğitimi üreten kamu emekçisi kimliğine sahip öğretmen yerine, iktidarın hedeflerine ulaşmasında araç haline getirilen eğitimin, edilgen unsurlarından biri olma rolüne sıkıştırılan ve bunu kabullenen makbul öğretmen kimliğinin oluşturulmasıdır. Bu durumda öğretmenlerin, halkın değil iktidarın çıkarlarına göre çalıştırılması gündeme gelecektir.

    Tüm eğitim emekçilerini performans değerlendirme uygulamasına karşı başlattığımız imza kampanyasına güç vermeye, 5 Nisan 2018 tarihinde iş yerlerimizde okuyacağımız bildiriye destek olmaya ve 5-6 Nisan 2018 tarihlerinde iş yerlerimizde gerçekleştireceğimiz kokart takma eylemimize katılmaya davet ediyor ve bir kez daha 'mesleğime okunma' diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.