Eğitim-Sen, Meral öğretmene sahip çıktı

Eğitim-Sen, Meral öğretmene sahip çıktı

   Gezi eylemine katıldığı gerekçesiyle, Gebze Anadolu Lisesi’nden Kandıra’da bir ortaokulda görevlendirilen İngilizce öğretmeni Meral...

 

 

 

Gezi eylemine katıldığı gerekçesiyle, Gebze Anadolu Lisesi’nden Kandıra’da bir ortaokulda görevlendirilen İngilizce öğretmeni Meral Akkaya’ya, Eğitim-Sen Gebze Şubesi sahip çıktı. Şube Başkanı Güngör İrdem yaptığı açıklamayla, Meral öğretmenin görevine geri döndürülmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Güngör İrdem, Gezi eylemlerine katılan birçok öğretmenin sürgün edildiğini belirterek, “Gezi Direnişi ya da eylemleri var olan uygulamalardan hoşnut olmayanların gösterdiği bir tepkiydi. Demokratik bir işleyişte, devleti yönetenler, tepkilerini dile getirenleri dinler ve eğer bir yanlışlık varsa gerekirse özür diler ve durumun düzeltilmesi sözü verir ve gerekeni yapar. Ancak Türkiye’de birçok öğretmen sürgün edildi. Gezi Direnişi ile ilgili ilimizde de birçok öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Bu soruşturmanın muhataplarından biri de Gebze Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Meral Akkaya” diye konuştu.

 

 

KARARI GAZETEDEN ÖĞRENDİ

 

 

Meral öğretmenin, sürgün kararını gazeteden öğrendiğini ifade eden İrdem, “Meral Öğretmen hakkında soruşturma vardı, yapılan soruşturma sonucunda ihtar aldı ve bu kendisine bildirildi. Ancak soruşturma devam ediyormuş. Devam eden soruşturmanın sonucunu ise kendisi bir yerel gazeteden öğrendi. İşin ilginç yanı bu haberi yayımlayan gazetenin yazarının, İlçe Milli Eğitim’den önce bu bilgiye ulaşması ve köşesinde konu etmesidir. Soruşturmalar ve sonuçları belli bir gizlilikte yürür. Muhataplarına bilgi verildikten sonra her türlü yayın organında yazılabilir. Sorulması gereken bu gazete yazarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden önce böyle bir bilgiye ulaşmasıdır. Bir de yazısında Meral Akkaya’yı konu ediş şeklidir. Önceki soruşturmalar ve aile durumu ile ilgili bilgilerin veriliş şeklidir. Demek ki bir yerlerde herkes hakkında özel dosyalar tutuluyor ve zamanı gelince de servis ediliyor. Sayın valimizin de bu işin üzerine gideceğini ve gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Çünkü soruşturmanın gizliliği esastır. İfadelerin basında yer almış olması bu soruşturmayı yürüten İl Denetmenlerini de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yetkilileri de töhmet altında bırakmaktadır. Sayın valimizin en kısa zamanda bu konu ile ilgili bir açıklama yapmasını ve acilen bir soruşturma açmasını bekliyoruz. Öğretmen arkadaşımızın da mağduriyetinin giderilmesi ve tekrar eski görev yerine döndürülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.