EĞİTİM-İŞ KOCAELİ: “Köy okulları yeniden açılsın”

EĞİTİM-İŞ KOCAELİ: “Köy okulları yeniden açılsın”

Kırsal bölgelerde kapatılan köy okullarının yeniden açılması gerektiğini söyleyen Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık “Çürümeye terk edilmiş köy okulları yeniden açılmalı” dedi.

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık, köy okulları hakkında basın açıklaması yaptı. Taşımalı sistem ile ülkemizde 1 milyon 224 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Çalık şu ifadelere yer verdi: “Köylerdeki okullarımızı kapatıp kat be kat paralar harcanarak karda kışta bu çocuklarımızı perişan etmek yerine ataması yapılmamış yüzbinlerce öğretmen işsizlik içinde kıvranıp intihar ederken kaynakları boşa harcamak niye? Eğitim sistemimiz çıkmaza girmiş, binlerce öğrenci sınavlarda sıfır çekmiş daha nereye kadar görmezden geleceksiniz.
 FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİYİZ 
Acilen çürümeye terk edilmiş köy okulları yeniden açılmalı, atama bekleyen öğretmenlerin de böylece yüzünün güldürebiliriz. Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz bu çileden kurtarılmalı eğitim sistemimizde yeniden bir yapılanmaya gidilmelidir. Sizler de biliyorsunuz ki son yıllarda uygulanan eğitim politikalarıyla başarı yakalanmıyor, eğitim sistemimiz her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Çok zor değil, maliyetli hiç değil, fabrika ayarlarına geri dönmenin zamanı çoktan geldi geçiyor”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.