Eğitim-İş 13 yaşında

Eğitim-İş 13 yaşında

Eğitim Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık ve beraberindeki yöneticiler, sendikanın 13’üncü kuruluş yılını yaptıkları basın açıklaması ile kutladı. Şube Başkanı Çalık, eğitimdeki sorunları gündeme taşıdı.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) 13’üncü kuruluş yılını kutluyor. Sendikanın Kocaeli şube başkanı Emine Çalık 13’üncü kuruluş yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Sendika binasında gerçekleşen açıklamaya üyeler de katıldı. Başkan Çalık şunları söyledi: “Sınıf mücadelesinin ve eğitim emekçilerinin örgütlü gücü olan Eğitim-İş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ülke bütünlüğünü, laik düzeni ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmek üzere 17 Ekim 2005 tarihinde kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne Eğitim-İş, ülkenin sorunlarına yabancı kalmamış, en önemli özlük hakkının bağımsız bir ülkede demokrasi içinde yaşamak olduğu bilinciyle hareket etmiştir.

“HAKLAR GASP EDİLİYOR”

Türkiye’de eğitim sistemi ciddi anlamda alarm vermekte. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisi bu eğitim yılında da birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlar ve müfredat değişikliği, sınav sistemindeki değişiklikler gibi ideolojik bakış açısıyla gerçekleştirilen değişikliklerin gölgesinde girmiştir. Yine bu dönem, emekçilerin hak gasplarının had safhada yaşandığı, neo-liberal politikaların acımasız uygulandığı, kuralsız çalışma koşullarının kurumsallaştığı, taşeronlaşmanın sıradanlaştığı dönemdir. Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı karşısında Eğitim-İş duracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.