Düşman yok. Rakip var.  Polemik yok. Sorgu var

Düşman yok. Rakip var. Polemik yok. Sorgu var

Saadet Partisi Çayırova Belediye Başkan adayı Yusuf Aksu diğer siyasi partilerin adaylarıyla düşman değil rakip olduklarını belirtip yarışta başarılar diledi.

halkimizla.jpg

** Seçim sürecinde polemiğe girmeden kendilerini anlatacaklarını kaydeden Aksu, belediye seçildiklerinde ise bu dönemin tartışmalı icraatlarının sorgulanacağını söyledi

 

31 Mart yerel seçimlerine Millet İttifakı’ndan bağımsız şekilde tek başına gireceği kesinleşen Saadet Partisi’nde Çayırova Belediye Başkan adayı Yusuf Aksu iddialı, aynı zamanda ilçede siyaseti gerecek söylemlerden arı ifadelerle konuştu. Aksu diğer siyasi partilerin adaylarıyla düşman değil rakip olduklarını belirtip yarışta başarılar diledi. Seçim sürecinde polemiğe girmeden kendilerini anlatacaklarını kaydeden Aksu, belediye seçildiklerinde ise bu dönemin tartışmalı icraatlarının sorgulanacağını söyledi.

BASIN İLE HACIOĞLU’NDA

 

Saadet Partisi Çayırova Belediye Başkan Adayı Yusuf Aksu ve ilçe yöneticileri basınla Fatih Caddesi üzerindeki Hacıoğlu Lahmacun Çayırova’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Aksu’ya toplantı divanında SP Çayırova İlçe Başkanvekili ve Karargâh Başkanı Murat Demiral, belediye meclis üyeleri Zeki Özçelik ve Ali Uçar ile Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Kılıç eşlik etti.

PERİYODİK OLARAK TEKRARLANACAK

Toplantıda açış konuşması ilçe yönetiminde de yer alan belediye meclis üyesi Zeki Özçelik tarafından yapıldı. Özçelik yerel seçim süresince bu tür bilgi paylaşımlarının periyodik olarak tekrarlanacağını kaydetti. 

ARAZİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Ardından Karargah Başkanı Murat Demiral söz alıp karargah yönetimini oluşturduklarını ve arazide çalışmalara başladıklarını söyledi. Demiral belediye meclis üyeliği aday adaylığı sürecinde de yoğun bir başvuru olduğunu belirtip, “Çok geniş bir meclis üyesi havuzu oluştu. Adayımız inşallah başkan da olacak” diye konuştu.

İTTİFAK İÇİN BİR İHTİMAL DAHA YOK!

SP Çayırova Belediye Başkan adayı Yusuf Aksu sözlerine diğer siyasi partilerin belediye başkan adayları ile düşman değil rakip olduklarını hatırlatarak ve başarılar dileyerek başladı. Aksu, “Çayırova’da milletle yaptığımız ittifakla, tek başımıza seçimlere giriyoruz” dedi. Saadet Partisi uzun süre Millet İttifakı’nın olası bileşenleri arasında da anılmıştı. Aksu toplantının soru cevap bölümünde YSK’ya aday listelerinin verileceği son tarih olan 19 Şubat’a kadar da durumun değişmeyeceğini, herhangi bir ittifakta yer almalarının ihtimal dâhilinde yer almadığını kaydetti.

MİNİMUM YÜZDE 50 OY HEDEFLİYORUZ

Yerel seçimlere yönelik proje ve seçim beyannamelerinin hazır olduğunu, belediye meclis üyesi adaylarının da belli olacağı 19 Şubat tarihinden sonra Çayırova Spor Salonu’ndaki geniş katılımlı bir toplantıda halkı ve kamuoyunu bilgilendireceklerini belirten Aksu, “Dürüst başkan ve yönetimi Çayırovalılar ile buluşturacağız. Seçimi kazanacağımıza dair hiç kuşkumuz yok. Bizim dışımızda her şey olabilir. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 19 oy edinmiştik. Bu seçimde Çayırova’nın tüm seçmenin oyuna talibiz. Minimum yüzde 50 oy edinmeyi hedefliyoruz” dedi.

BÜROKRASİ HALKLA ARAMIZDA MESAFE OLMAYACAK

Aksu belediyeyi nasıl yöneteceklerine dair ipucunu ise, “Bürokrasiyi iyi kötü biliriz ama halkla aramızda mesafe olarak kullanmayacağız. Halkın içinden biri olarak yeri geldiğinde abi kardeş olacağız yeri geldiğinde içinde bulunduğumuz konumla bürokrasiyi işleteceğiz. En büyük projemiz ise şeffaf bir yönetim anlayışıdır” diye konuştu.

MECLİS İÇİN AVUKAT ADAY DA VAR

Çayırova Belediye Meclisi adaylıklarına dair çok hassas düşündüklerini belirten Aksu, “Çayırova’nın tüm renklerine bakarak bir meclis oluşturacağız. Önceliğimiz ahlak ve dürüstlük olacak” diye konuştu. Aksu soru üzerine bugüne kadar ki aday adaylığı başvurusunda bir avukatın da yer aldığını, haricinde tüm meslek gruplarından başvuruların olduğunu dile getirdi. 

EN BÜYÜK KORKULARIYIZ

Saadet Partisi’nin reklam filmine getirilen yasağın her dönem karşılaştıkları vakalar olduğunu belirten Aksu, “Gerek genel gerek yerel seçimlerde en büyük korkularıyız. Hep bizimle uğrayacaklar” dedi.

POLEMİK YOK

Yerel seçim döneminde stratejilerini ağırlıklı olarak kendilerini anlatma üzerine kuracaklarını belirten Aksu, “Geride kalan beş yıl boyunca belediye meclis üyelerimiz tarafından gereken eleştiriler yapıldı ama eleştiri ötesi konular da var. Seçim sürecinde kimseyle polemiğe girmeyecek, kendimizi anlatacağız. Bizimle tanışan insanlar bizi o koltuğa oturtacak” diye konuştu. Aksu şöyle devam etti:

HERKES HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK

“Öte yandan söylediklerimizin eleştiri ile sınırlı kalmaması için iktidar olmalıyız. Birkaç ay önceki bir açıklamamda Çayırova’da yerel iktidara geldiğimizde herkesin hak ettiği payı alacağını söylemiştim. Tekrarlıyorum. 31 Mart’ta başkanlık ve yönetimi devralmamızın ardından Çayırova’da herkes hak ettiği payı alacak.”

GEREKLİ SORGULAMA YAPILACAK

Belediye yönetimine gelmelerinin ardından bu dönemin çok söylentili konularında etik kurallarının uygulanıp uygulanmadığını inceleyeceklerini belirten Yusuf Aksu, “Belediye yönetimi bu dönem gerçekten gözle görülür hizmetler de yerine getirdi. Ama bu hizmetlerin arkasında yapılan yanlış işlemler konuşulduğu gibi var mı yok mu, gerekli sorgulamayı yapacağız. Gerekeni yerine getireceğiz. Bir süre önce basın açıklamasıyla yönettiğimiz soruların hiç birine Başkan Demirci’nin hala yanıt vermediğini de hatırlatırım” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN DAVET HENÜZ GELMEDİ

Yusuf Aksu, açılışı 24 Şubat kararlarının yıl dönümünde yapılacak olan, imar durumu şaibeli Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin açılışı için belediyeden henüz davet gelmediğini, davetin gelmesi durumunda yönetimde konuyu değerlendirip katılıp katılmayacaklarını kararlaştıracaklarını söyledi.  Bilindiği üzere aynı merkezin imara ve hukuka aykırı olduğunu öne süren SP’li meclis üyesi Ali Uçar o konumda bir merkezin açılışına, Milli Görüş lideri Erbakan’ın isminin verilmesine karşın da katılmalarının söz konusu olmadığını ifade etmişti.   

MİLLİ GÖRÜŞ’Ü KİŞİLER BÖLEMEZ

2009-2014’te Çayırova Belediye Meclisi’ne giren, ilçe başkanlıklarını yapan İlhami Bayrak’ın bu dönem İYİ Parti’den aday olmasının, “Parçalanma” olarak tanımlanamayacağını belirten Aksu, “Milli Görüş kişilere endeksli değildir. Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan da gitti, dağıldık mı? Milli Görüşü kişiler bölemez” dedi.

Aksu, Bayrak’a yönelik ilgiyi ise, “Önde gelen her insanın eşi dostu seveni oluyor. Ancak bu seçim döneminde MHP’den de aday olduktan sonra ayrılarak İYİ Parti’ye geçti. Toplum bu yönünü de değerlendirecektir” diye yorumladı.

YENİDEN REFAHLILAR DA KARDEŞİMİZ

Özcelik bir süre önce Doktor Fatih Erbakan liderliğinde kurulan, yerel seçime girmeyecek olan Yeniden Refah Partisi’ne yönelik olarak, “Onlar da kardeşimiz” dedi. Zeki Özçelik ise Yeniden Refah Partisi üyelerinin yerel seçimde Yusuf Aksu şahsında Saadet Partisi adayını destekleyeceklerine inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.