Dünyanın İlk Sanayi Ve Teknoloji Zirvesi

Dünyanın İlk Sanayi Ve Teknoloji Zirvesi

  Gebze Teknik Üniversitesi, bir ilke imza atarak, akademik hayatla reel sektörü “gerçek anlamda” ilk kez bir araya getiriyor.Türkiye sanayisinin...

 

 

Gebze Teknik Üniversitesi, bir ilke imza atarak, akademik hayatla reel sektörü “gerçek anlamda” ilk kez bir araya getiriyor.

Türkiye sanayisinin merkez üssü olan ve en büyük bin kuruluşun yüzde 15’ini barındıran Kocaeli ve Gebze bölgesinin İK, Ar-Ge, yeni teknoloji ve endüstriyel gelişmelerinin Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkısı, Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek “Dünyanın ilk sanayi ve teknoloji zirvesi”nde masaya yatırılacak.

11-14 Nisan 2018 tarihleri arasında “T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” ve “Kocaeli Valiliği” himayelerinde, Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi”, saat 10:00’da Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın açılış konuşmasıyla başlayacak, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü  ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün açıklamalarıyla devam edecek.

4 GÜN SÜRECEK

Üniversite yerleşkesinde kurulacak “Hi-Tech Prefabrik Yapı” içerisinde hayata geçirilecek olan zirvede “IK, Ar-Ge, Endüstri 4.0 ve Girişimcilik” konularında paneller düzenlenecek, yurtiçi ve yurtdışından gelecek uzmanlarla akademik hayatla reel sektör işbirliğinin önemi vurgulanacak. 

Dört gün sürecek etkinliğin temel amacı, akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, Ar-Ge çalışmalarını öne çıkarmak, sanayi-üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak, ülkemizin 2023 hedeflerinde Gebze bölgesinin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamak olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.