Dünya Süt Günü’nü kutladılar

Dünya Süt Günü’nü kutladılar

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği, Dünya Süt Günü vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirdi.

Dünya Süt Günü vesilesiyle TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği ve Darıca Aslan Çimento Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü Öğrencileri ilkokul öğrencilerine yönelik bir etkinlik gerçekleştirdiler. Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Sema Olkun Kopal, çocuklara Dünya Süt Günü’nü niye kutladığı anlatan kısa bir konuşma yaptı. Sema Olkun Kopal yaptığı konuşmada, “Bugün 21 Mayıs Dünya Süt Günü. Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 Mayıs Federasyona üye tüm ülkelerde Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır.

EN FAZLA ÇOCUKLARI ETKİLİYOR

Sütün faydaları, süt içmenin gerekliliği ve teşviği konusunda farkındalık sağlamak hedeflenmektedir. Ülkemiz süt üretiminde dünyanın ilk 10 üreticisi arasında yer alırken, süt içme oranına bakımından Avrupa ülkelerinin bir hayli gerisinde kalmaktadır. Türk halkı neredeyse Avrupa ülkelerinin dörtte biri kadar süt içiyor. Türkiye’de ise yıllık kişi başı süt tüketimi 25 litre düzeyinde. Türk halkı günlük ortalama yalnızca 69 gr süt içiyor. Yani ayda yalnızca 5 bardak süt içiyor. Bu durum en fazla geleceğimiz olan çocuklarımızı etkiliyor.

SÜTÜN FAYDALARI ANLATLDI

Çocuklarımız süt ve süt ürünleri tüketmeye değil, Uluslararası Gıda Tekelleri tarafından NBŞ olarak bilinen nişasta bazlı şeker tüketmeye teşvik ediliyor. Süt son derece değerli bir protein kaynağıdır. Süt ürünleri proteinleri aynı zamanda yağsız vücut kitlesini artırma ve obeziteyi azaltma aracılığıyla dolaylı yoldan metabolik sağlığı iyileştirmektedir.” dedi. Konuşmanın ardından Aslan Çimento Lisesi Öğrencileri hazırladıkları yaka kartlarını ve balonları çocuklara dağıttılar. Ardından Eğitim ve Örgütlenme Komisyonu Üyeleri, çocuklara yönelik hazırladığı, sütün faydaları konulu sunumunu gerçekleştirdi. Gıda Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan Süt Broşürleri çocuklara dağıtıldı.

ekran-alintisi-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.