Dudak okuyarak engelleri aşıyor

Dudak okuyarak engelleri aşıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, en önemli anayasal haklardan biri olan, eğitim hakkından toplumun her kesiminin yararlanması için üzerine düşen görevleri yapmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, en önemli anayasal haklardan biri olan, eğitim hakkından toplumun her kesiminin yararlanması için üzerine düşen görevleri yapmaya devam ediyor. KO-MEK bu kapsamda engelli vatandaşlara daha fazla ilgi ve duyarlılık gösteriyor. Bu nedenle çok sayıda engelli vatandaş, KO-MEK’te eğitim alıyor. Bu kursiyerlerden biri de azmi ile dikkat çeken Hilmi İkbal oldu.
HİLMİ’NİN HERKESE ÖRNEK AZMİ
Kulağında işitme kaybı olan 19 yaşındaki KO-MEK kursiyeri Hilmi İkbal, dudak okuyarak derslerini takip ediyor. Hilmi’nin bu çabası, hayattaki hiçbir zorluğun engel tanımadığını en güzel şekliyle ortaya koyuyor. 
KO-MEK SERTİFİKASININ ÖNEMİNİ BİLİYOR
Hilmi İkbal, bu eğitim döneminde, KO-MEK’in Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Branşına kayıt yaptırdı. Hilmi’nin en büyük amacı, İşkur destekli kursun sonunda alacağı KO-MEK sertifikası ile iş bulabilmek. Kulağında işitme kaybı ve konuşma bozukluğu olan Hilmi, söz konusu engellerine karşın yılmadan derslere devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.