Dolar ve mazot pazarı vurdu

Dolar ve mazot pazarı vurdu

  Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta dolar ve mazot fiyatlarından dolayı sebze ve meyve fiyatlarında artış...

 

 

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta dolar ve mazot fiyatlarından dolayı sebze ve meyve fiyatlarında artış olduğu görüldü.

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta sebze ve meyve fiyatlarında artışlar ve indirimler olduğu görüldü. Cuma Pazarı’nda geçen hafta 3,5 TL olan domatesin bu hafta 4 TL’den satılırken geçe hafta 3,5 TL’den satılan salatalık bu hafta yine aynı fiyattan satıldı. Pazarda bu hafta çarliston biber 4 TL’ye sivri biber ise 7 TL’ye satılırken patlıcan ise 4 TL’den tezgâhlardaki yerini aldı. Taze fasulye 6 TL’den satılırken havaların ısınmasından dolayı yeşilliklerin fiyatlarında düşüş yaşandığı görüldü. Havuç ve turp 2 TL’den, maydanoz, roka ve tere de 1 TL’den satılırken fiyatı düşmeyen limon ise bu hafta kilosu 5 TL’den satıldı.

ERİK YİNE ZAM ŞAMPİYONU OLDU

Kilosu 4 TL’den geçen hafta satılan elma bu hafta 5 TL’den portakal ise 3,5 TL’den 5 TL’ye çıktığı görüldü. Cuma Pazarı’nda bu hafta çilek ve muz da zamlanarak kilosu 10 TL’den, nar da yine 10 TL’den satılırken ayva ise 8 TL’den tezgâhlardaki yerini aldı. Tezgâhlarda artık iyice yerini almaya başlayan karpuz kilosu 5 TL’den kavun ise tanesi 15 TL’den satışa sunuldu. Pazarın bu hafta zam şampiyonu ise yeşil erik olup 40 TL’den satışa sunuldu. Pazarcı esnafı pazardaki fiyat artışlarını doların ve mazot fiyatlarının artışına bağladı.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.