Doktorlar hastalığına teşhis koyamıyorlar

Doktorlar hastalığına teşhis koyamıyorlar

 Zahit Çağdaş Edremit, Kasım 2012'de Kurban Bayramı'nda kesilen sığırın iç organlarından kaptığı enfeksiyon nedeniyle tifoya yakalandığını,...

 

Zahit Çağdaş Edremit, Kasım 2012'de Kurban Bayramı'nda kesilen sığırın iç organlarından kaptığı enfeksiyon nedeniyle tifoya yakalandığını, önlem alınmadığı için hastalığı annesine de bulaştırdığını öne sürdü.

Gebze İstasyon Mahallesi'nde ikamet eden ebru sanatçısı Zahit Çağdaş Edremit (36), ebru sanatında kullanılan bitkisel boyaların işlenmesine yarayan sığır ödünü dışarıdan almak yerine geçen yıl Kasım ayında kestiği büyükbaş hayvandan aldı. Dikkatsizlik sonucu eline ve yüzüne bulaşan sığır ödünden enfeksiyon kaptığını belirten Edremit, doktorların teşhis koyamaması nedeniyle tedavi olamadığını öne sürdü. İstanbul, Kocaeli ve Düzce'deki hastanelerin dahiliye, enfeksiyon ve gastro bölümlerinde tetkikler yaptırdığını ancak çıkan sonuçlara rağmen doktorların hastalığının psikolojik olduğunu söylediğini anlatan Edremit'in birlikte yaşadığı annesi Nilüfer Altuğ da enfeksiyon kaparak hastalandı. Sağlık Bakanlığı ve BİMER'e şikâyet ettikleri için doktorların kendilerini tedavi etmediğini ileri süren Edremit, "Gastroloji ve dâhiliyeye gidiyoruz. Hangi doktora gittiysek tahlil yapıldıktan sonra, 'Tifo ya da amipli dizanteri olabilir' diyorlar. Enfeksiyona gönderiyorlar ancak tahlil yapılıp hasta bilgileri çıkınca, 'Psikolojiktir' deyip geçiştiriyorlar. Bendeki enfeksiyon anneme de geçti. Dünyada insandan insana geçen tek hastalık enfeksiyon. Şimdi bana da anneme de bakmıyorlar" iddialarında bulundu.

"KURBAN SAFRALARI ÇIPLAK ELLE TOPLANMAMALI"

 

Konuyla ilgili olarak kurbanların safralarını çıplak elle toplanmaması gerektiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülveren Türközer ise, "Türkiye'de tedavi edilemeyecek bir enfeksiyon hastalığı bulunmuyor. Hastaya ait belge ve doktor raporları var mı? Tifo hastalığı tedavi edilebilir. Hastaya ait enfeksiyonla gerekli tedaviler yapılmış, enfeksiyonla alakalı bir şey söz konusu değil. Kurbanların safralarını nasıl çıplak elle toplamış. Bunu böyle yaptıysa bu riski göze almış demektir. Kurban etleri kapalı yerlerde ve gerekli önlemler alındıktan sonra kesilmelidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.