Doğdukları yerde defnedilmek istiyorlar!

Doğdukları yerde defnedilmek istiyorlar!

Gebze Belediyesinin son 4 aylık verilerine göre, ilçe de vefat eden 301 kişinin 208’i Gebze dışında defnedildi.

Bu durum ise belediyeye ek yeni ekonomik yük getirirken öte yandan Gebze’de ikamet edenlerin göç edip geldikleri topraklara olan aidiyetlerinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.
93’Ü GEBZE’DE DEFNEDİLDİ
Gebze Belediyesinin son 4 aylık verilerine göre,  ilçe de vefat eden 301 kişinin 208’i Gebze dışında defnedildi. Buna göre   vefat edenlerin sadece 93’ü  Gebze’de  toprağa verilmişti. Konuyu geçtiğimiz günlerde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gündeme getirmiş, Gebze’de son 4 aylık zaman dilimi içinde vefat eden 301 kişinin 208’inin ilçe dışında defnedildiğini belirterek, “Bu aynı zamanda belediye olarak bize mali açıdan önemli bir yük getiriyor.  Gebze’de mezar yeri sıkıntımız yok vatandaşlarımız tercihlerini kendi doğdukları topraklardan yana kullanıyor ”demişti. 
DOĞDUKLARI TOPRAKLARA AİDİYET 
Anadolu’nun birçok yerinden yıllarca önce Gebze’ye aş ve iş umuduyla gelip yerleşenlerin sonra ki yıllarda vefatları halinde vasiyet olarak doğdukları yere defnedilmek istiyor. Gebze’de yaşayanların doğdukları topraklara olan aidiyetlerini koparmadıkları gerçeği de bu şekilde gözler önüne seriliyor. *Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.