Dışarıdaki Patiler için tiyatro etkinliği

Dışarıdaki Patiler için tiyatro etkinliği

   BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nun kadına yönelik şiddeti sorgulayan oyunu Kadinsan, Dışarıdaki Patiler işbirliğinde sokak hayvanları için...

 

 

 

BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nun kadına yönelik şiddeti sorgulayan oyunu Kadinsan, Dışarıdaki Patiler işbirliğinde sokak hayvanları için sahnelendi

 

Gebze’nin kültür sanattaki aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’de alanındaki iki kooperatiften biri olma özelliğine sahip Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi (BİLKAR) Tiyatro Topluluğu kadına yönelik şiddeti sorgulayan Kadinsan adlı oyununu bu sefer sokaktaki canlılar için sahneledi.

 

BORÇLANILAN VETERİNER KLİNİKLERİNE AKTARILACAK

 

Öğretmen Dilek Dikkatli’nin öncülüğündeki Dışarıdaki Patiler işbirliğinde düzenlenen etkinlikte edinilen gelirin tamamı öncelikle ekibin sokak hayvanlarının ameliyat ve tedavilerinden ötürü borçlandığı ikisi Gebze, biri İstanbul ve İzmit’te olmak üzere dört veteriner kliniğiyle bakiyesini sıfırlamak amacıyla Dışarıdaki Patiler’e aktarıldı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin davetiyeleri 10 TL’den satılırken oyuna ilgi hava muhalefetinden ötürü satılan davetiyelerin altında kaldı. 200’ü aşkın tiyatrosever oyunu beğeniyle izledi.

 

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

 

Dilek Dikkatli çalışmalarına destek gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. KBB Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi Müdürü Ufuk Eser, BİLKAR adına Dilek Dikkatli’nin eşi olan BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, BİLKAR Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl ile Kadinsan’ın oyuncuları Derya Ağdaş ve Emek Nalbant Şenel’e plaket verildi. Oyunu Gebze Belediyesi Veteriner Müdürü Cevat Altıntaş da izlerken Dikkatli, Altıntaş’a da desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

GEBZE TİCARET ODASI DA DESTEKLEDİ

 

Oyunu İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Medet Polat ve eşi Oya Polat, Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, BİLKAR Müzik Toplulukları Koordinatörü Refik Köksal ile birlikte tiyatroseverler beğeniyle izledi. Oyunu ve etkinliği çok sayıda siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü başkanları ve yöneticileri hem kurumsal hem de bireysel olarak destekledi. Yine çok sayıda hayvansever de davetiye edindi. Gebze Ticaret Odası’nın da 100 davetiye edinerek katkıda bulunduğu öğrenildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.