Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

DİRİLİŞ

DİRİLİŞ

 

Profesyonel liglere dönerken birçok şeyin altını doldurmalıyız. Yoksa geldiğimiz gibi geri döneriz. Yapılan hataları ve haksızlıkları sorumluların şampiyonluk heyecanına verelim ve tam konsantrasyonla Altınova maçına odaklanalım.

Biz şehir olarak kalabalık, potansiyeli çok güçlü bir kentteyiz ancak bu gücü yönetemediğin zaman ‘ kuru kalabalıktan’ öteye gidemezsin. Şampiyonluğa oynarsın stat dolar, iddian olmaz boş tribünlere oynarsın. Lig önemli değil. Yönetemediğin güç senin değildir.

Gebzespor profesyonel lige dönerse ‘ Başakşehir’i, Altınordu’yu falan ziyaret edip A’dan Z’ye yönetiliş biçimlerini, nasıl kalıcı olarak başarılı olduklarını detaylı bir şekilde analiz edip onların sistemini rol model olarak almalı. Düzmece mantıkla, ya tutarsa anlayışıyla profesyonel liglerde başarı imkansız. Profesyoneller tarafından bir plan ortaya koyulmalı.

 

Sapanca maçının öncesinden başlayalım. Protokol kapısına dayanan yüzlerce insan ve arkadan bağıran ‘kombine aldım’ kulübe destek verdim içeri giremiyorum diyen insanların haklı isyanı. Onların koltuklarında beleşçilerin oturması isyanlarını daha arttırdı haklılardı. Onlar başarı yokken, zor zamanlarda vardı. Zor günde yokken başarı olunca kafasını kumdan çıkaran en önlerde koltuk kapmaca yarışına giren ikiyüzlüler gibi değildiler.

 Basına ayrılan bölümde gazetecilikle alakası olmayanlar otururken kapıdan içeri girebilmek için mücadele eden gazeteci ve gazete sahiplerinin rezilliği ‘ neden yıllardır amatör ligde olduğumuzun açık göstergesiydi. Atla samanı karıştırıyoruz. 4 büyüklerin maçına gidiyoruz. Basına ayrılan iki kapı var. Biri basın tribünü oraya gazeteciden başka hiç kimse giremez. Koltuğun ve çalışma masan hazır. Diğer bölüm ise foto muhabirleri için. Çalışma masan ikramlıkların masa da. Foto muhabiri odası da direk görev yapacağın kale arkasına çıkıyor. Her şeyin bir düzeni tertibi var. Protokolün, gazetecinin girdiği kapı ayrıdır. Profesyonellik bunları gerektiriyor. Bizde ise rezilliğin bini bin para. Bunları final maçımızdan sonra uzun uzun konuşmamız gerek. Birlikte düzeltmemiz gereken çok yanlışımız var.

Kendi adıma Gebzespor için bu sezona dair en gurur duyduğum hamle 1-0 kaybettiğimiz Doğantepe maçının ardından bu yönetim ve oluşumun yanında olmamdı. O süreç kırılma anıydı. Dağılmanın önüne geçmek için kendimizce bir mücadele ortaya koyduk. Sayımız azdı. Detaylarına girmeye yok. Balık bilmezse halik bilir.

Şampiyonluğa giden yolda takımın mücadelesi, yönetimin çabaları, taraftarın müthiş desteği dışında ilahi bir gücün Gebzespor’un yanında olduğunu defalarca gördük. Son dakika galibiyetleri, stat dışına çıkacak şutların havada karar değiştirip rakip kaleye girmesi hepsi yazılmış bir senaryo gibiydi. Özgür Vurur önderliğinde özgüveni yüksek, kendinden emin, motivasyonu ve cesareti yüksek bir Gebzespor izledik. Futbolcuların bireysel performansları arttı. Türk futbolunun zirvesinde bu tarz kaliteli ve karakterli Teknik Direktörlere ihtiyacımız var. 3.lige çıkarsak mutlaka devam etmeliyiz. Gebzespor yıllar sonra hocasını buldu.

 Bazı futbolcular sosyal medya hesaplarına ‘ kırılmış kalemlerinize şampiyon Gebzespor yazdırdık’ demiş.

Kalemi kırık olanlar var ancak bu tarz ifadeler Gebzespor futbolcusuna şu süreçte yakışmaz. Biz nasıl sizin hatalarınızı Gebzespor’un gidişatına zarar vermemek için yazmadıysak çoğunuza da sahip çıktıysak. Sizde hırs ve egolarınıza dur demesini bilin.

Birinci etabı şampiyon olarak geçtik. Şimdi daha zorlu  ikinci etap var. Önemli olan orayı geçmek. Şartlar ve güçler eşit 12.grubu açık ara şampiyon tamamlamış bir takımla play-off finali oynayacağız. Haftalardır bizi analiz etme, artıları ve eksizlerimizi görme fırsatı buldular. Biz Altınova’nın son dönemlerde gerçek performansını neler yapabileceğini göremedik son maçlarda kasmadılar. Saha içinde şanslar eşit olur saha dışında camia olarak biz daha güçlü olacağız. Tekli final maçları hata ve fazla risk kaldırmaz. İki şansımız var nasıl olsa birini alırız rahatlığı olmamalı. Gebzespor işi Altınova maçında bitirmeli. Ayıca son Zafer ve Sapanca maçlarında oynadığımız futbol kesinlikle yetmez.  Coşkumuz çok büyük, yıkımlarımız çok büyük olmasın.

Şampiyonluk maçının ardından sevincini saha içinde fotoğrafların en önünde bulunarak kutlayan sporun ve siyasetin güçlü isimlerinin samimiyetinin bundan sonra titizlikle takipçisi olacağız. Gebzespor’un bundan sonra zor gün dostlarına daha çok ihtiyacı var. Saygılarımla

Bu yazı toplam 5388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi