#Direnişçi buluşması

#Direnişçi buluşması

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), günler öncesinden #DİRENİŞÇİ hastag’i ile bir çağrı yaparak, kitleleri, ülkede yaşanan işçi sorunlarına duyarlı olmaya davet etti.

Bu çağrısını bir mitingle taçlandırmak isteyen DİSK, 48. Kuruluş yıldönümüne de denk düşen bu etkinliğini İzmit merkezli olarak iki güne yaydı. Bugün saat 17.00’de Perşembe Pazarı alanına ‘’DİRENİŞ SARAYI’’ adı verilen çadırını kuracak olan DİSK yöneticileri ve üyeleri, ülkedeki işçi kıyımlarına, iş cinayetlerine ve çalışanların sorunlarına dikkat çekecek. Dahası, yarınki mitinge hazırlanacak.

Etkinlikler için önceki gün ilimize gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Lastik-İş Sendikası sosyal tesislerinde DİSK Genel Sekreteri, Mali Daire Başkanı, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı, DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Şube Başkanı, Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı, Devrimci Sağlık-İş Bölge Başkanı ile birlikte basın toplantısı yaptı. Toplantıda CHP İl Başkanı, ÖDP İl Başkanı, KESK adına Yapı-Yol-Sen Başkanı, Dersimliler Derneği Başkanı, Halkevleri Şube Başkanı, Emekli-Sen İl Sekreteri ve dost kuruluş temsilcilerinin yanı sıra ben de vardım.

Kani Beko, sermaye karşısındaki mücadelede kararlılığın altını çizerken, şu ifadeleri kullanıyordu: ‘’Binlece işçi arkadaşımız iş cinayetlerinde öldü, sakat kaldı. Ancak tam bu dönemde İzmit Lastik-İş’ten gelen müjdeli haberler bizi mutlu etti. 1000’in üzerinde taşeron işçisinin kadroya geçirilmesi ve sendikalı olması, iş güvencesi sağlanması açısından hayatı bir gelişme . Bu gelişme üzerinden, 48. kuruluş yıl dönümünü İzmit’te yapması kararı verdik.”

Grevleri Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün ertelenen metal işçileri adına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Hami Baltacı da, heyecan ve kararlılığını gizlemeden şöyle diyordu: ‘’Bakanlar Kurulu’nun grevi erteleme kararına farklı bir reaksiyon gösteren metal işçisi, işletmelerde üretimi düşürmüştür. Sermaye panik içinde, ateş fabrika içinde yanıyor ve karşılıklı restleşmeler yaşanıyor. Hukukçu arkadaşlarımız yürütmenin durdurulması için Danıştay’a girişim yaptı. Umudumuz, (halen varsa) yargının metal emekçilerinin lehine karar vermesindedir.”

Mesajı o kadar açık ki, ‘’yargıdan umudumuzu kesmedik ama bel de bağlamıyoruz’’ diyordu. İşverenlerin panik içinde olduğuna özellikle vurgu yapıp, kararlılıkla kazanım elde etmenin peşinde olduklarını net bir dille anlattı Baltacı.

#DİRENİŞÇİ Mitingi, onlar açısından da bu içerikte çok önemli…

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ise, mitingin önemli başlıklarından biri olan taşeronlaştırmaya karşı mücadelenin kendileri tarafından başarıldığını söylerken, lastik işçilerinin  grevlerinin de 4 kez ertelendiğini anımsattı ve Anayasal hakların geçici süreyle ihlal edilmiş olmasının mücadeleyi engelleyemeyeceği vurgusunu yaptı.

Görünen o ki, #DİRENİŞÇİ Mitingi amacına ulaşacak. Böylece, mitinge katılan işçiler hem sermayeye hem de grev erteleyen Bakanlar Kurulu üyelerine rahat uyku uyutmayacak.

 



Bu yazı toplam 78 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi