Dilovası’nın ilk adayıydı  ilk çekilen aday oldu…

Dilovası’nın ilk adayıydı ilk çekilen aday oldu…

CHP’den Dilovası Belediye Başkan adaylığı sonbaharda açıklanan Avukat Kemal Memiş yarıştan ilk çekilen aday oldu. Sarıbay, Memiş’in Saadet adayı Ercan Dalkılıç lehine çekilişinin PM’den de onaylandığını söyledi. CHP’li İlçe Başkanı Kerem Aydemir, “Karara

Siyasette 24 saatin bile çok uzun süre olduğuna dair vaka, Dilovası’nda bir kere daha hayat buldu. CHP’den Dilovası Belediye Başkan adaylığı geçen sonbaharda açıklanan ve yarışa en önce dâhil olan Avukat Kemal Memiş, yarıştan ilk çekilen aday oldu. CHP İl Başkanı Avukat Cengiz Sarıbay, Memiş’in geçen yerel seçimde de CHP’den belediye başkan adayı olan Saadet Partisi adayı Ercan Dalkılıç lehine çekildiğini doğruladı. Sarıbay sorumuz üzerine Parti Meclisi’nden de gereken onayın alındığını kaydetti.

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ilk başta konu üzerine görüş belirtmedi. Daha sonra kendisi arayan Aydemir, “İl Başkanımız Cengiz Sarıbay ile de görüştük. Gelinen aşamada alınan karara saygılıyız. Gereğini yerine getirecek, desteğimizi sunacağız” dedi.  

Adaylığı düşen Avukat Kemal Memiş ilçe ve il örgüt yönetimlerinin kararının üst düzeyde de kabul gördüğünü öne sürüp karara muhalif olmadı. Memiş’in de yerel seçimde Dalkılıç lehine çalışacağına yüksek olasılık veriliyor.

İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ise temkinli konuştu. İlçe yönetiminin bu akşam toplanacağını belirtip tutumlarını belli edeceklerini söylemekle yetindi.

Bilindiği üzere HDP Dilovası İlçe Örgütü de seçimde aday çıkartmayacağını, Ercan Dalkılıç lehine tavır aldıklarını açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.