Dilovası’nda tatil yok

Dilovası’nda tatil yok

Dilovası Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısının gündem maddesinde, meclis tatili de yer aldı. Meclis oy birliğiyle, tatil yapmama kararı aldı.

Dilovası Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Gündemin ikinci maddesinde belediye meclisinin tatil ayı görüşülürken AKP Grubu’nun, “Vatandaşın işi aksamasın” gerekçesiyle tatil yapılmaması şeklindeki kararına Saadet Partisi Grubu da oydu. Oy birliğiyle tatil yapılmaması kararlaştırıldı. Toplantının sonunda ise ağustos ayı olağan meclis toplantısının 01 Ağustos Perşembe günü 11.00’de yapılması karara bağlandı.
YÖNETMELİK YENİLENDİ
Biri son anda ilave edilen 19 gündem maddesiyle gerçekleşen toplantıda iki müdürlüğe dair yenilenen çalışma yönetmeliği oy birliğiyle onaylandı. Demirciler ve Köseler’deki imar planına vatandaş itirazlarında, mahallelerin merkezinde olan yerlere yönelik itirazlarda vatandaşla uzlaşma sağlandı. Merkezin dışındaki itirazlarsa komisyonca ret edildi. Komisyondan oy birliğiyle alınan kararlar, mecliste de oy birliğiyle kabul gördü.
İŞGAL ETTİĞİ YERİ ALMAK İSTEDİ
Mimar Sinan Mahallesi’nde park alanında işgalli evi olan vatandaşın, bu alanın parktan çıkartılıp kendisine satılması yönündeki talebini komisyon yasal olanaksızlıklar gerekçesiyle ret etti. Saadet Partisi Grubu çekimser kalınca, mecliste oy çokluğuyla onaylandı.
BU DA ART NİYETLİ İŞGAL 
Diliskelesi Mahallesi’nde vatandaşın art niyetle işgal ettiği yolda plan tadilatı yapılarak işgal ettiği yeri alması talebi de komisyonda oy birliğiyle ret edilirken komisyon kararı, mecliste oy birliğiyle onandı. Tavşancıl’da park alanı olan bir parselde imar değişikliği isteği, bu mahallenin SİT alanında kaldığı gerekçesiyle kısmen kabul gördü. Belediye, takas için uygun yer olması durumunda vatandaşın talebini uygulamaya koyacak. 
YÜKSEK GERİLİM HATTI ALTINDA…
Diliskelesi’nde Ali Akagündüz adlı vatandaşın başvurusu üzerine 10 metre genişliğindeki yol 7 metreye düşürüldü. Bu karar da oy birliğiyle alındı. Tavşancıl Çatalçeşme Mevkii’ndeki bir imar revizyonu da oy birliğiyle onaylandı. Diliskelesi Mahallesi’nde yüksek gerilim hattı altında işgalli yeri bulunan vatandaşın park alanındaki yerin konuta çevrilmesi talebiyse, mal ve can güvenliği gerekçesiyle ret edildi. Komisyonun kararı, mecliste oy birliğiyle onandı. 
SATIŞ DEĞİL, ENVANTER!
Gündemin 14’ncü maddesinde belediyeye ait yerlerin envanterinin çıkarılması vardı. İmar Komisyonu’nda olan konuya dair ek süre verildi. Bu arada meclis gündeminde bu maddenin, “Belediye arsa satışları” şeklinde yazılmasının sehven olduğu, maddenin satış değil sadece tespiti içerdiği kaydedildi.
PERFORMANS SİSTEMİ UYGULAMADA
İmara ilişkin olarak dört gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edilirken belediye çalışanlarına yönelik performans değerlendirmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bir önceki mecliste komisyona havale edilen konuya dair olarak Başkan Hamza Şayir kimseyi işten çıkartmak gibi art niyetli bir tutumlarının olmadığını ancak verimli çalışma için böylesi bir performans sisteminin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Saadet Partisi Grubu’nun sözcüsü Metin Dalgalı ise performans yerine sadece denetimi savundu. Yönetmeliği hazırlanan performans sistemi, oy çokluğu ile kabul edildi. 
SÖZEN HELALLİK İSTEDİ
Dilovası Belediyesi’nin Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Sözen bu ayın 20’sinde Hac ibadetini yerine getireceğinden ötürü tüm meclis üyelerinden helallik istedi. Sözen’in ağustos ayı olağan toplantısı için şimdiden izinli kabul edilmesini talep etmesi de gülüşmelere yol açtı.
BAŞKANLARDAN İLGİ 

Belediye meclis toplantısını CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Mustafa Türel, geçen dönemin KBB ve Dilovası Belediyeleri AKP Meclis Üyesi, Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Laç da takip etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.