Dilovası’nda kayyum gerilimi

Dilovası’nda kayyum gerilimi

Güneydoğu’daki üç ilde belediye başkanlıklarına kayyumun atanmasına Dilovası’ndan da tepki geldi. Sokakta yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahalesinden ötürü kısa süreli tartışma yaşandı.

Diyarbakır, Van ve Mardin’de HDP’li belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerine kayyum atanmasına bir tepki de HDP’nin Kocaeli’de en güçlü olduğu ilçelerden Dilovası’nda geldi. HDP Dilovası İlçe Örgütü’nün parti binasında tasarladığı ancak ani ve birlikte alınan bir kararla sokağa taşımak istediği basın açıklamasına polisten müdahale geldi. 
VALİLİK KARARI
Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kocaeli Valiliği’nin yasaklama kararına karşın açık havada açıklama yapılamayacağına dair uyarıda bulundu. HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir’in basın açıklamasını okuduğu esnada yapılan sözlü müdahale esnasında tartışmaya HDP Kocaeli İl Eşbaşkanları Şahabettin Işık ve Leyla Aygün ile Dilovası İlçe eşbaşkanı Aynur Santo da dahil oldu. Polisle yapılan tartışma sonrası, gözaltı ve fiziki müdahale öncesi HDP heyeti basın açıklamasını gerçekleştirdiklerini belirtip parti binasına geri döndü. HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı'nın katıldığı basın açıklaması esnasında “Her yer Amed her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. 
YASAL VE MEŞRU 
HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Hükümet için yasak ve gayrimeşru olanın kendileri için yasal ve meşru olduğunu kaydedip, “Geçmişte olduğu gibi gelecekte de yasal ve meşru mücadelemiz her alanda ve her kurumsal temsiliyette halkımızın iradesine dayanarak gelişmesini sürdürecektir” dedi. Demir tüm demokrasi güçlerini iktidarın tetikçi ve gaspçı anlayışı karşısında ortak bir demokrasi inşası için birlikte mücadeleye davet etti. 
SIRA İSTANBUL’DA, ANKARA’DA!
HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Şahabettin Işık, HDP Dilovası İlçe Örgütü’nde süren basın açıklamasında üç ildeki kayyum ile nabız yoklandığını; İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere CHP’nin iktidarda olduğu belediyelere de sıra geleceğini öne sürüp tepkinin daha geniş kitlelere yayılması gerektiğini kaydetti. Yerel seçimler öncesi, “Biz yine seçeceğiz. Kayyum atarlarsa atasınlar” şeklindeki söylemlerinin yanlış olduğunu belirtip özeleştiride bulunan Işık, iktidarın da ikinci kayyumda halkın tepkisinin sokağa ineceğini öngörmediğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum