Dilovası’nda Bir İlk gerçekleştirildi

Dilovası’nda Bir İlk gerçekleştirildi

 Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin talebi ile KOSGEB ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen...

 

Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin talebi ile KOSGEB ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimleri başladı. Dilovası Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleşen Girişimcilik Kursu Eğitimleri Açılış Programına Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. İbrahim Kahraman, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Artut ve Kent Konseyi Üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Artut katılımcılara teşekkürlerini sundu. Artut ‘’Dilovası’nda kadınlara yönelik bir ilk olan kadın girişimcilik eğitimini başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Kadınların sosyal hayata daha çok dâhil olmasını ve ev ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak sağlayan bu tür girişimlerin gerçekleşmesi, ilçemiz için önemli bir durumdur. İlçe yöneticilerimizden ve Belediye Başkanımız Cemil Yaman’dan bu konuda bize yapmış olduğu desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

‘’DİLOVASI BİZLER İÇİN ÖNEMLİ’’

Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Artut’un ardından konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu ise ‘’ Kadınların bir araya gelerek böylesi faaliyetler gerçekleştirmesi ve Dilovası’nda ilk olması heyecan verici bir gelişme. Kadınlar da toplumun bir parçası oldukları için ekonomik yaşayışa dâhil olmalıdırlar. Dilovası bizim için önemli ve enerjisi yüksek bir yer. Kadın başarısının konuşulduğu bir Dilovası temennisiyle eğitime katılanlara da başarılar diliyorum’’ dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İç Denetim Sorumlusu Hilmi Görgülü ise ‘’Projelerimizi kadınların girişimcilik ruhunun işlevsel bir hale gelmesi noktasında programlıyor ve bu işi yapmaya gönüllü olanlara sunuyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Kocaeli Kent Konseyi’nin toplumun her kesimini tek çatı altında toplayan bir yapısı olduğuna dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı İbrahim Kahraman, Dilovası’nda eğitim adına, girişimcilik adına toplumun her kesiminden insanın katılabileceği bir alanın oluşturulmasını çok önemsediklerini ve bunu kendilerine bir misyon edindiklerini dile getirdi.

 

BAŞKAN YAMAN’DAN TAM DESTEK

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, kadınların gerçekleştirmiş olduğu bu eğitim faaliyetini çok önemsediklerini ve kadına statü kazandırması noktasında çok önemli bir görevin yerine getirildiğini ifade ederek ‘’İlçemizde kadınların, engellilerin ve daha çeşitli toplumsal kadroların kendilerini ifade edebileceği meclisler kuruldu. Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de böyle girişimleri bunun göstergesidir. Biz böylesi faaliyetleri her zaman destekliyor ve bu projenin de desteklendiğini burada taahhüt ediyorum. Kadınlarımız iş yeri açmalıdır, sosyal ve ekonomik hayatın bir organı olmalıdır. Öyle umut ediyorum ki; liderler yetiştiren, hayatın en külfetli ve kutsal vazifesini üstlenen annelerimiz sıkıntılarımızı çözecek tek etmendirler. Bende şahsım adına annelerimizin, kadınların eliyle şekillenen bir dünya temenni ediyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.