Dilovası Hastanesi’ni sordu

Dilovası Hastanesi’ni sordu

TÜRK SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER: ** Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Dilovası Devlet Hastanesi’nin röntgen çekim...

TÜRK SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER:

 

** Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Dilovası Devlet Hastanesi’nin röntgen çekim odasının kapısının hasta yakını tarafından kırılması neticesinde kapanmadığı için kapıyı kırandan değil de röntgen teknisyeninden hesap sorulmak istenmeye çalışıldığını belirtti.

 

 

 

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol ve mağdur Röntgen Teknisyeni M. Tarkan Adığüzel ile birlikte basın açıklaması yaptı. Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Dilovası Devlet Hastanesi’nde hasta yakının kırdığı röntgen çekim odasının kırık kapısı hakkında Ekim 2017 tarihinde tutanak tutulduğu ve beyaz kod verildiği iddia edilmesine rağmen kırık kapı gerektiği gibi tamir edilmediğinden kapanmamaktadır. Kurumda verimlilik denetimi adı altında denetim yapmaya, tutanak tutmaya yetkisi olmayan Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü H. Öçal, Kalitede görevli Hemşire S. Körpe, hastanede görevli Ebe B.K. Narin Röntgen çekimi yapılırken arızalı kapı kapanmadığı, çekim esnasında kapı acık olduğu için 26 Şubat 2018 tarihinde tutanak düzenlemişlerdir.

SAVUNMA DEĞİL DÜPEDÜZ SUÇLAMADIR

Düzenlenen tutanağa istinaden Hastane Başhekimi Röntgen Teknisyeni M.T. Adıgüzel’den kapanmayan kapı için savunma istemiştir. Bu savunma değil düpedüz suçlamadır.  Yok, hükmünde tutulan gayri nizami bir tutanağa istinaden çalışandan savunma istenmesi röntgen teknisyeninin şahsında tüm personele verilen bir mesajdır.  Bunu hiçbir kanun, adalet ve ahlaki değer ölçüsü ile bağdaştıramıyoruz. Haksızlığa, adaletsizliğe geçit vermeyiz. İdarecinin keyfi için çalışanın ceza almasına veya hiçbir kabahatini olmadığı olaylardan sorumlu tutulmasına asla müsaade etmeyiz. Kırılan kapının peşine düşmeyen, sağlık çalışanının uğradığı şiddeti es geçen bir anlayışın çalışanlara ve kamuya hiçbir faydası olmaz.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.